להשיג דייטים

איך להשיג דייטים

אם התשובה הייתה כל כך פשוטה ומובנת, אפשר היה לסיים את המאמר בשתי שורות, אך לצערי, לפי ניסיוני הרב ורב השנים כמי שעוזר לרבים מאד להכיר בני זוג ולרבים נוספים ולהגיע לזוגיות חווייתית, כזאת שכיף להיות בה ולאורך זמן, אני נתקל בגורם מאד משמעותי המונע מרבים להגיע לזוגיות ואף לפני כן, לצאת לדייטים. הגורם הזה נקרא: דעות מגבילות!
מה זאת דעה מגבילה , איך היא נוצרת ואיך היא משפיעה עלינו ועל היכולת שלנו

ליצור קשר זוגי?

דעה מגבילה – כשמה, כן היא, היא מגבילה אותנו מלראות תמונה רחבה מחוץ למסגרת שקבענו במחשבה שלנו, או לראות את התמונה מזווית אחרת, כלומר – שישנן אפשרויות נוספות ואחרות לדרך החשיבה שלנו.

עדיין נשמע פלצני – נכון? אז אפרט יותר:

כאשר אנחנו מגבשים דעה על סמך ניסיון חלקי שלנו או על סמך ספורים ודעות של אחרים ש.. למשל... הגברים הם כך או הנשים כך וכך, אנחנו מאמינים שזו המציאות אצל כל הגברים או כל הנשים ואנחנו יוצרים תמונה בלא-מודע שלנו - ולתמונה, כידוע, יש מסגרת ולכן חשיבה במסגרת של התמונה שיצרנו לנו בראש, מגבילה אותנו מלראות מחוץ למסגרת ולכן קוראים לזה – אמונה מגבילה.
פתיחות – כאשר נפתח את המסגרת המחשבתית או נרחיב אותה לפחות, ניפתח לאפשרויות אחרות ולחוויות אחרות.

לדוגמא: אם התרגלנו למאכלים שאנו אוכלים ממטבחה של אימא, למרות שהם בטח טעימים, אם ניפתח גם למאכלים אחרים במסעדות או אצל אנשים המארחים אותנו, נוכל לגלות שיש מאכלים טעימים לא פחות מאלה שהורגלנו להם ואולי אף טעימים יותר...

כאשר במקום לחשוב או לומר שהגברים הם כך או הנשים הן כך וכך, נאמר: יש כאלה יש גם אחרים, נוכל להיפתח גם לאחרים ולהגדיל בכך את ההיצע שלנו לדייטים ואת הסיכוי להגיע לזוגיות טובה.
הנה טיפ חשוב, מניסיוני האישי ושל אחרים שאימצו את הטיפ:

לחשוב במושגים של רווח והפסד:

פעמים רבות אנחנו פוסלים אפשרות ליצירת קשר רק על סמך התמונה שאנו רואים באתר או שקיבלנו במייל. לא תמיד התמונה משקפת את המציאות ולרוב – ממש לא.
אם נחשוב במושגים של רווח והפסד: מה יכול להיות ההפסד אם אצא לדייט למרות שלא התלהבתי מהתמונה? פגישה על כוס קפה, שיחה ואולי קשר חברתי.

הרווח: בן/בת זוג לתקופה או לחיים!

על ידי פסילה מראש, יתכן שאנו פסלים את הזדמנות חיינו!
חישבו על זה, היפתחו לחשיבה רחבה יותר ותרוויחו בגדול.
בהצלחה!

חיים רוטר
מומחה להכרויות וזוגיות חוויתית.
להשיג דייטים

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

אהבה או כסף

אהבה או כסף

פורסם בתאריך: 01/10/2014 11:54:22

חשבתם פעם כמה כסף אתם משקיעים באהבה שלכם? אומרים שיש מחיר לאהבה, אז יצאנו לבדוק כמה היא עולה לכם. התוצאות לפניכם.

זוגיות בחג הפסח

זוגיות בחג הפסח

פורסם בתאריך: 05/04/2012 11:36:06

מלבד היציאה מעבדות לחירות, חג הפסח נותן לנו סיבה גם לחגוג את הכניסה לעבדות (זוגיות, עם קריצה כמובן).

אהבה בגיל השלישי

אהבה בגיל השלישי

פורסם בתאריך: 12/06/2011 13:43:41

זוגות צעירים מבטיחים ביום חתונתם שהם ישמרו אהבה ואמונים לנצח, אך האם האהבה נגמרת ואיך אפשר לשמור עליה?

צה

צה"ל - אתר הכרויות אמיתי

פורסם בתאריך: 04/11/2010 09:18:35

לכל אחד הזיכרון שלו מהצבא. זיכרונות שונים, אך הווייה זהה. תלבושת אחידה, תנאים לא תנאים וניצוצות שעפים באוויר.

כיצד שומרים על פרטיות באתרי הכרויות

כיצד שומרים על פרטיות באתרי הכרויות

פורסם בתאריך: 30/09/2021 13:43:21

כיצד ניתן להשתמש באתרי הכרויות אך גם לשמור על הפרטיות שלנו במקביל? הנה כמה טיפים חשובים שכדאי לדעת וליישם.

זוגיות עם מזל גדי: יציבות, נאמנות ולב עמוק

זוגיות עם מזל גדי: יציבות, נאמנות ולב עמוק

פורסם בתאריך: 01/01/2026 11:01:39

מזל גדי במערכת יחסים בונה אהבה באדמה יציבה ובכוונה עמוקה. הוא נפתח לאט, אך כשהלב נפתח- הקשר מיועד להחזיק לאורך זמן.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר