פרידות

פרידה - פרידות

פרידות הן דבר לא פשוט בכלל, אם זה מבן אדם ואם זה מעבודה, בית, או חפץ סנטימנטלי.
כל אדם וכל דבר בחיינו ממלאים לנו משבצת מסוימת, עונים על צורך מסוים. אם זו עבודה המספקת לנו ביטחון, מערכת יחסים המספקת לנו יציבות, ואם זה קשר קצר שסיפק התרגשות.
ברגע שאותו אדם או דבר נלקח מאיתנו, המשבצת מתרוקנת, אותו צורך כבר לא נענה ונוצר חלל במקום בו הוא היה. החלק הקשה ביותר בפרידה הוא ההתמודדות עם אותו חלל. ההסתגלות לחיות ללא אותו אדם והניסיון למלא את החלל לעיתים קשים יותר מעצם הפרידה עצמה.
לדוגמא, עזיבת עבודה מסוימת עשויה להיות קשה רק מעצם הפרידה מהחברים, לעזוב משהו שהיינו רגילים אליו, שסיפק לנו ביטחון וסיבה לקום בבוקר. גם אם העבודה בעצם לא התאימה לנו.
כנ"ל לגבי מערכות יחסים- לעיתים בפרידה לאחר קשר ארוך, קשה לנו להרפות ממישהו ששיחק דמות מרכזית בחיינו ותפס את מירב זמננו. קשה לנו להשלים עם חוסר היותו למרות שלפעמים נחשוב שהוא לא היה טוב בשבילנו ואפילו לא נתגעגע לבן אדם עצמו, אלא לצרכים שהוא מילא.

כאמור, חסרונו של אותו אדם שהיה חלק אינטגראלי מחיי היום-יום שלנו והחלל שהוא משאיר אחריו מוציא אותנו מאיזון. כל עוד אנו נשארים באותה שיגרה חסרה, החלל יהיה מוחשי וכואב יותר. ברגע שנטרוף את הקלפים ונשנה את השגרה הקודמת, החלל יהיה פחות משמעותי כי הכל יצא מאיזון בלאו הכי.

נקרא לזה שיטת הטעיה והשכחה:
הטעיה - עצם שינוי השגרה מטשטש את החלל שהיה וגורם למציאות חדשה.
השכחה - כל שינוי שגרה, חיפוש עבודה, דירה, לימודים וכו´ נותנים לנו תעסוקה רבה ושואבים את כל תשומת לבנו כך שלא נותר לנו זמן לחשוב על האבדה.
אם כך, על מנת להתגבר על פרידה, עלינו לעשות שינויים בחיינו כדי להסיט את האיזון. החל מחוג חדש ועד מהפך טוטאלי של החלפת עבודה/ דירה, מעבר לחו"ל ועוד.

למי שיכול להרשות לעצמו, טיסה לחו"ל היא אחד הפתרונות הטובים ביותר וכמובן לזמן רב ככל הניתן. אם זה שבוע, חודשיים או שנה. אם זה סופ"ש של בטן גב בטורקיה (מקסימום תחזרו עם איזה ברז), ואם זה חיפוש עצמי בהודו ללא תאריך חזרה. הרעיון הוא להתנתק מחיי היום-יום והשגרה. חו"ל הוא השינוי והרענון הטוב ביותר היות ואנו יוצאים מכל מה שהזכיר לנו את חיינו קודם- תפאורה אחרת וסדר יום שונה.

אופציות נוספות הן למצוא עבודה חדשה או לבקש קידום בעבודה הקיימת. תחושת ההישג תמלא גם היא את החלל. מעבר דירה עשוי גם לעזור, אולי זה נשמע קצת קיצוני אבל לאלו שיצאו מקשר ממש ארוך ואף גרו יחד עם בן/ת הזוג, רצוי לעזוב את "זירת הפשע" ואת כל מה שמזכיר אותו/ה. כאמור, זה גם יכול להיות דברים קטנים יותר כגון חוג, קורס, או תחביב חדש. תתחילו לצייר, להתעמל, לאסוף בולים, אוריגאמי, מה שעושה לכם טוב!
פרידות

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

מציאת אהבה ברשת - המדריך המומלץ

מציאת אהבה ברשת - המדריך המומלץ

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 01/12/2024 16:10:04

המאמר הבא הוא מדריך למציאת אהבה אמיתית באתרי הכרויות.

הפרפרים והריגושים

הפרפרים והריגושים

פורסם בתאריך: 29/07/2012 16:57:34

הפרפרים והריגושים שמופיעים בתחילתו של קשר מבשרים לנו על בואה של האהבה. כיצד ניתן להבחין אם מדובר בתחילתה של אהבה?

איך מתמודדים עם בדידות

איך מתמודדים עם בדידות

פורסם בתאריך: 13/11/2011 14:33:14

לכל תופעה בחיינו קיים צד שלילי וחיובי, גם לבדידות. כיצד מתמודדים עם בדידות וכיצד אפשר אפילו ליהנות ממנה?

אני אוהבת את החופש שבי

אני אוהבת את החופש שבי

פורסם בתאריך: 26/06/2014 18:20:11

מדוע אנשים כל כך קנאים לפרטיות שלהם? מה מניע אותם להישאר בחופש תמידי? האם אהבה זה כואב? האם זו הסיבה שרוב האנשים בוחרים אחרת?

אהבה או נוחיות?

אהבה או נוחיות?

פורסם בתאריך: 14/10/2013 09:46:02

האם גם אתן ניהלתן מערכת יחסים שלא ידעתם לאן היא הולכת? האם אנחנו יחד מאהבה או נוחיות? איך מתמודדים עם זה?

רעיונות לדייט

רעיונות לדייט

פורסם בתאריך: 19/09/2011 12:08:28

מרגישים שנמאס לכם כבר לטחון פאבים ובתי קפה? אספנו עבורכם מספר רעיונות מדליקים לדייטים.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר