על אהבה ועל מחשבה

האהוב מהעבר

אז יום הכיפורים בשבוע מרחק מכם. לפתע יש בכם צורך לפשפש במעשים שלכם ולבקש את סליחתו של האהוב האחר. למי שלא זוכר, יום הכיפורים נועד, על מנת להזכיר את סוד האמירה, ואהבת לרעך כמוך. יום הכיפורים נותן את אותותיו באשר למעשי האדם ולמקום. לכול אחד מאיתנו, יש את האהוב הנשכח והנעזב. קחו לדוגמא את אלין. היא הייתה רק בת 15 שנים, כשפגשה את בחיר ליבה. היא הייתה בטוחה שהחתונה שלהם עומדת בפתח. זו הייתה אהבה בוסרית, אחת כזו שזוכרים עוד בימי התיכון. כשהיא חושבת על זה, היא תמיד מספרת, שלא יכלו להיפרד ולו לדקה. כך זה היה, מגיל 15 עד לתקופת גיל הצבא. לאחר שסיימו את הלימודים, לאחר שעברו שלוש שנים של מתיקות עזה, לפתע החלה אלין להרגיש כי היא אינה מאוהבת יותר באיתן המקסים של השכבה. מה עושים? איך אומרים לו שהיא מאוהבת בגבר אחר? איתן תמיד דיבר על כך שיינשאו ובנה הרים וגבעות על הקשר הכי מדהים בעולם. האומנם? לו רק ידע, חשבה לעצמה אלין. היא התאהבה קשות בחברו הטוב של איתן ולא ידעה את נפשה מצער. איך לעזאזל היא הולכת לספר לו את זה?

אחרי החגים יתחדש הכול?

הם עמדו להתגייס לאחר תקופת החגים, אז היא החליטה להמתין כמעה ולבשר לו את הבשורה לאחר שיסבו יחדיו בארוחות החג המשותפות. אחרי החגים יתחדש הכול? ייתכן שכן, אך אלין ידעה, שעם ההתחדשות הזו, היא עומדת לפגוע במישהו יקר לליבה. יום אחד, בסמוך ליום הכיפור, התהלכה לה אלין ופגשה במקרה את אורי, המאהב העכשווי. אורי ניגש אליה ונישק אותה על שפתיה, לרוע מזלה של אלין, לפתע משום מקום, צץ לו איתן המאוכזב. מיותר לציין כי היא שברה את ליבו, מה שבטוח שתקופת החגים לא סייע לאיתן לחדש שום דבר, הוא שקע בדיכאון וכך נעלמו גם עקבותיו.

לבקש סליחה

והנה לאחר עשרים שנה, זה קרה. אלין ניגשה לבית המרקחת הקרוב לרכוש ערכת הריון עשירית במספרה. היא ובעלה מנסים זה שנים להיכנס להריון אך לשווא. בעודה עומדת בתור, ראתה פנים מוכרות מחייכות אליה. "איתן"? שאלה בגמגום. למרבה ההפתעה, חייך אליה איתן ושאל אותה לשלומה. "תכירי, זאת אשתי וביתי". אמר. הם פטפטו קצרות ובעודו מתרחק מהמקום, הביטה בו אלין בתחושת פספוס גמורה, "איתן", מלמלה לה בשקט, אך זה היה כבר מאוחר. מה שבטוח, הוא לבטח לא שמע אותה, ממלמלת חרש ובעדנה, את הסליחה שכל כך רצתה לבקש, כבר אז, בשנת 76.

פגעתם במישהו ולא יודעים כיצד לבקש סליחה? ספרו לנו על כך. נשמח לשמוע.
על אהבה ועל מחשבה

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

מפגשים מהסוג הנשי

מפגשים מהסוג הנשי

פורסם בתאריך: 09/03/2010 17:26:49

בחור פוגש בחורה, בחור מתאהב בבחורה, מאבד את עצמו לדעת... אך עדיין בחורה היא דבר חיובי שאי אפשר בלעדיה!

למה לא לעבור לגור יחד

למה לא לעבור לגור יחד

פורסם בתאריך: 16/04/2010 18:47:57

לגור יחד? לפעמים עדיף ביחד אבל כל אחד לחוד. מה עשוי להיות מעיק בלגור יחד? מסתבר שלא מעט דברים.

אומנות הנשיקות: איך לנשק טוב גבר?

אומנות הנשיקות: איך לנשק טוב גבר?

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 02/04/2024 11:13:35

נשיקה טובה בין אנשים גורמת לניצוצות וטובה לתחילתה של כל מערכת יחסים ואפילו משאירה טעם של עוד.

חששות של פעם ראשונה

חששות של פעם ראשונה

פורסם בתאריך: 30/08/2012 13:04:51

הכרתם בחור/ה מדהימים ואתם חשים דברים שלא חשתם מעולם. איך מתמודדים עם חששות של הפעם הראשונה?

המדריך להגדרת ציפיות ומטרות בקשר ללא מחויבות

המדריך להגדרת ציפיות ומטרות בקשר ללא מחויבות

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 01/12/2024 17:59:56

במאמר הבא נסביר איך ניתן להכיר לא למטרות מחויבות מבלי לפגוע באחרים.

תמיד רוצה את מי שלא רוצה אותי: הבנת הדינמיקה של קשר חד צדדי

תמיד רוצה את מי שלא רוצה אותי: הבנת הדינמיקה של קשר חד צדדי

מאת: דניאלה דדון - סיידוף

פורסם בתאריך: 09/12/2024 16:04:16

מאמר מרתק המפענח את סודות הקשר החד צדדי, המגולל צד אנושי וכואב של התלות.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר