מעבדות לחירות

זה לא פשוט להיות לבד. לכל אחד יש משאלה למצוא את האחד או האחת, שיהיו שם להקשיב, לתמוך, להבין, לישון כפיות בלילה, להביא להורים הפולנים בליל הסדר, ולעשות פרצופים מצחיקים בפוטו רצח.
לא פעם קורה, לאחר שתקופת הפנטזיה מתפוגגת, שאנחנו מוצאים עצמנו בקשר בלתי מספק ולעיתים אף הרסני.
למרות שבתוכנו כבר הבנו שזה לא מתאים, וכשזה כבר שקוף שזה לא זה, עדיין קשה לשחרר. אנחנו נאחזים בפנטזיה שאולי הדברים עוד ישתנו, שהוא יפסיק להיות כזה אדיש אליי, שהיא תפסיק להיות כזו פלרטטנית עם אחרים, שהוא ישקיע קצת יותר במטלות הדירה המשותפת, שהיא לא תהיה כ"כ תובענית ודורשת.
אנחנו יודעים שכל משאבינו מתבזבזים על הקשר, ובכל זאת אנחנו מנסים לתקן, להבין מה השתבש, להאמין שיכול להיות יותר טוב "אם רק....". לעיתים כבר מגיעים למסקנה שאין עתיד ביחד, ושלא טוב לנו גם כאן ועכשיו.

אז מה בכל זאת משאיר אותנו כבולים ומשועבדים לקשר?
אז כמו שכבר אמרו לפנינו, פרידות זה לא דבר פשוט. גם כשזה לא עושה לנו טוב ונעים, עדיין נאחזים בקשר אם כי רוצים לשמור על תקווה לשינוי, אם בגלל שמפחדים להיות לבד או שאולי חוששים לפגוע בבן/ת הזוג.
מה שזה לא יהיה, מגיע הרגע שבו צריך להחליט – האם אנחנו עבדים או בני חורין? אין כמו חג הפסח בכדי לציין את היציאה מעבדות לחירות. לא סתם החג מתרחש באביב, כשהכל פורח מסביב ומלבלב, ומסמן לנו גם כן לפתוח דף חדש ולהקשיב ללב. וכמו שדני רובס כתב "דברים קורים תמיד בזמן נכון...".

אז קחו את הזמן לחשבון נפש, תזכרו שחיים רק פעם אחת, ושהכי חשוב להיות מאושרים. יותר מדי קלישאות במשפט אחד? אולי. אבל כולן נכונות.

אז גם אם לא קל להיות לבד, לפעמים זה עדיף על קשר לא טוב. קחו את הזמן לעשות חושבים עם עצמכם, להבין מה לא עבד ואיך הייתם רוצים לראות את הקשר הבא שלכם. בכדי להעביר את תקופת הרווקות בכיף, ראו כתבה קודמת בשם "סינגלס". ואל תשכחו שיש עוד הרבה דגים בים, ובעיקר בזיגוטה.
מעבדות לחירות

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

המדרון שמוביל לפרידה

המדרון שמוביל לפרידה

פורסם בתאריך: 01/07/2013 11:55:22

יש כל מיני סוגים של פרידות, חלק מהירות יותר ופחות. חשוב לדעת לזהות האם התחלנו להתגלגל במדרון שמוביל לפרידה.

לי ולך

לי ולך

פורסם בתאריך: 12/05/2010 15:23:02

שיתוף במערכות יחסים זה סוגיה רגישה. לי ולך לא תמיד יש את אותו הטעם ואת אותם תחביבים. מה עושים?

איך תדעי שזה זה

איך תדעי שזה זה

פורסם בתאריך: 11/02/2013 11:31:48

אימי תמיד היתה אומרת, מסתבר שאין שום דבר בטוח עד שהתחושות והאהבה הופכים אותו לאחד כזה.

איך להצליח ולהימנע מטעויות מהעבר?

איך להצליח ולהימנע מטעויות מהעבר?

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 17/12/2025 11:34:43

אהבה אחרי פרידה – בונים קשר מוצלח ובטוח לפרק הבא בחיים. קשר רציני אחרי גירושים בצורה נכונה ובריאה, עם הבנה מהעבר.

בגדים סקסיים - למפגש הראשון או בכלל

בגדים סקסיים - למפגש הראשון או בכלל

מאת: דניאלה דדון - סיידוף

פורסם בתאריך: 26/11/2024 15:41:58

המאמר שיהפוך את מערכת היחסים שלכם: גילוי הסוד האמיתי לזוגיות מאוזנת ומספקת.

פנינה קטנה ומיוחדת לנשים

פנינה קטנה ומיוחדת לנשים

פורסם בתאריך: 11/12/2010 17:16:37

אלפי מסרים פרסומיים מגיעים אליכן בכל עת. איך למצוא את האתרים שמתאימים לכן? פורטל נשים - בשביל נשים.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר