מעבדות לחירות

זה לא פשוט להיות לבד. לכל אחד יש משאלה למצוא את האחד או האחת, שיהיו שם להקשיב, לתמוך, להבין, לישון כפיות בלילה, להביא להורים הפולנים בליל הסדר, ולעשות פרצופים מצחיקים בפוטו רצח.
לא פעם קורה, לאחר שתקופת הפנטזיה מתפוגגת, שאנחנו מוצאים עצמנו בקשר בלתי מספק ולעיתים אף הרסני.
למרות שבתוכנו כבר הבנו שזה לא מתאים, וכשזה כבר שקוף שזה לא זה, עדיין קשה לשחרר. אנחנו נאחזים בפנטזיה שאולי הדברים עוד ישתנו, שהוא יפסיק להיות כזה אדיש אליי, שהיא תפסיק להיות כזו פלרטטנית עם אחרים, שהוא ישקיע קצת יותר במטלות הדירה המשותפת, שהיא לא תהיה כ"כ תובענית ודורשת.
אנחנו יודעים שכל משאבינו מתבזבזים על הקשר, ובכל זאת אנחנו מנסים לתקן, להבין מה השתבש, להאמין שיכול להיות יותר טוב "אם רק....". לעיתים כבר מגיעים למסקנה שאין עתיד ביחד, ושלא טוב לנו גם כאן ועכשיו.

אז מה בכל זאת משאיר אותנו כבולים ומשועבדים לקשר?
אז כמו שכבר אמרו לפנינו, פרידות זה לא דבר פשוט. גם כשזה לא עושה לנו טוב ונעים, עדיין נאחזים בקשר אם כי רוצים לשמור על תקווה לשינוי, אם בגלל שמפחדים להיות לבד או שאולי חוששים לפגוע בבן/ת הזוג.
מה שזה לא יהיה, מגיע הרגע שבו צריך להחליט – האם אנחנו עבדים או בני חורין? אין כמו חג הפסח בכדי לציין את היציאה מעבדות לחירות. לא סתם החג מתרחש באביב, כשהכל פורח מסביב ומלבלב, ומסמן לנו גם כן לפתוח דף חדש ולהקשיב ללב. וכמו שדני רובס כתב "דברים קורים תמיד בזמן נכון...".

אז קחו את הזמן לחשבון נפש, תזכרו שחיים רק פעם אחת, ושהכי חשוב להיות מאושרים. יותר מדי קלישאות במשפט אחד? אולי. אבל כולן נכונות.

אז גם אם לא קל להיות לבד, לפעמים זה עדיף על קשר לא טוב. קחו את הזמן לעשות חושבים עם עצמכם, להבין מה לא עבד ואיך הייתם רוצים לראות את הקשר הבא שלכם. בכדי להעביר את תקופת הרווקות בכיף, ראו כתבה קודמת בשם "סינגלס". ואל תשכחו שיש עוד הרבה דגים בים, ובעיקר בזיגוטה.
מעבדות לחירות

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

לצאת לדייטים

לצאת לדייטים

פורסם בתאריך: 30/10/2011 15:49:28

איך להגדיל את ההיצע לדייטים ואת הסיכוי ליצור זוגיות? התשובה: על ידי פתיחות. פשוט, נכון?

לאהוב שלא באופן אקראי

לאהוב שלא באופן אקראי

פורסם בתאריך: 27/09/2012 13:42:48

תקופת החגים, מביאה איתה את הצורך לאהוב מחדש. חג הסוכות הינו חג המסמן את הסוכה והאהבה האקראית.

חיזור באתר הכרויות

חיזור באתר הכרויות

פורסם בתאריך: 09/10/2011 15:34:20

להפתעתם של רבים, גם באתרי הכרויות קיים צורך בחיזור. במאמר ניתן לכם טיפים כיצד להשיג את אהוב/ת ליבכם בקלות וביעילות.

6 משפטי מחץ שיובילו אתכם לדייט המוצלח הבא

6 משפטי מחץ שיובילו אתכם לדייט המוצלח הבא

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 17/04/2025 08:25:30

משפט פתיחה מקורי ומעניין יכול להוות את ההבדל בין התעלמות לבין תחילתה של שיחה מרתקת. להלן שישה משפטי מחץ שיעזרו לכם להתבלט בנוף ההיכרויות התחרותי.

מידת ההשפעה של מראה חיצוני באתרי ההיכרויות

מידת ההשפעה של מראה חיצוני באתרי ההיכרויות

פורסם בתאריך: 20/12/2021 13:17:31

מראה חיצוני - החלטנו לענות על השאלה הזו משני צידי המטבע, כך שתוכלו להבין מה המשמעות האמיתית שיש לתמונה באתר ההיכרויות.

פחד מקרבה אישית האם זה מונע ממכם לאהוב?

פחד מקרבה אישית האם זה מונע ממכם לאהוב?

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 31/12/2025 12:25:29

הקושי להתקרב לאנשים ולפתוח את הלב עשוי להיגרם מפחד מאינטימיות. התמודדות איתו מאפשרת חיבור רגשי עמוק וקשר בריא.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר