מעבדות לחירות

זה לא פשוט להיות לבד. לכל אחד יש משאלה למצוא את האחד או האחת, שיהיו שם להקשיב, לתמוך, להבין, לישון כפיות בלילה, להביא להורים הפולנים בליל הסדר, ולעשות פרצופים מצחיקים בפוטו רצח.
לא פעם קורה, לאחר שתקופת הפנטזיה מתפוגגת, שאנחנו מוצאים עצמנו בקשר בלתי מספק ולעיתים אף הרסני.
למרות שבתוכנו כבר הבנו שזה לא מתאים, וכשזה כבר שקוף שזה לא זה, עדיין קשה לשחרר. אנחנו נאחזים בפנטזיה שאולי הדברים עוד ישתנו, שהוא יפסיק להיות כזה אדיש אליי, שהיא תפסיק להיות כזו פלרטטנית עם אחרים, שהוא ישקיע קצת יותר במטלות הדירה המשותפת, שהיא לא תהיה כ"כ תובענית ודורשת.
אנחנו יודעים שכל משאבינו מתבזבזים על הקשר, ובכל זאת אנחנו מנסים לתקן, להבין מה השתבש, להאמין שיכול להיות יותר טוב "אם רק....". לעיתים כבר מגיעים למסקנה שאין עתיד ביחד, ושלא טוב לנו גם כאן ועכשיו.

אז מה בכל זאת משאיר אותנו כבולים ומשועבדים לקשר?
אז כמו שכבר אמרו לפנינו, פרידות זה לא דבר פשוט. גם כשזה לא עושה לנו טוב ונעים, עדיין נאחזים בקשר אם כי רוצים לשמור על תקווה לשינוי, אם בגלל שמפחדים להיות לבד או שאולי חוששים לפגוע בבן/ת הזוג.
מה שזה לא יהיה, מגיע הרגע שבו צריך להחליט – האם אנחנו עבדים או בני חורין? אין כמו חג הפסח בכדי לציין את היציאה מעבדות לחירות. לא סתם החג מתרחש באביב, כשהכל פורח מסביב ומלבלב, ומסמן לנו גם כן לפתוח דף חדש ולהקשיב ללב. וכמו שדני רובס כתב "דברים קורים תמיד בזמן נכון...".

אז קחו את הזמן לחשבון נפש, תזכרו שחיים רק פעם אחת, ושהכי חשוב להיות מאושרים. יותר מדי קלישאות במשפט אחד? אולי. אבל כולן נכונות.

אז גם אם לא קל להיות לבד, לפעמים זה עדיף על קשר לא טוב. קחו את הזמן לעשות חושבים עם עצמכם, להבין מה לא עבד ואיך הייתם רוצים לראות את הקשר הבא שלכם. בכדי להעביר את תקופת הרווקות בכיף, ראו כתבה קודמת בשם "סינגלס". ואל תשכחו שיש עוד הרבה דגים בים, ובעיקר בזיגוטה.
מעבדות לחירות

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

מי משלם מי מתקשר ומה אמא קשורה לזה

מי משלם מי מתקשר ומה אמא קשורה לזה

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 28/09/2026 12:55:54

מאחורי כל דייט מסתתרים הרגלים, כללים וציפיות מהבית. כך מזהים פערים בכסף, משפחה ותרבות לפני שהם הופכים לוויכוח.

ט

ט"ו באב

פורסם בתאריך: 21/01/2010 20:14:55

מה מיוחד ביום הזה בעצם? מה לעשות ואיך לחגוג. הכל בכתבה הבאה שלפניכם.

לא לחכות לאשת החלומות

לא לחכות לאשת החלומות

פורסם בתאריך: 27/08/2014 17:40:50

לא לחכות לאשת החלומות? האם אנשי החלומות אכן קיימים? מה ההבדל בין גבר לאישה במקרים הבאים?

אומנות הנשיקות: איך לנשק טוב גבר?

אומנות הנשיקות: איך לנשק טוב גבר?

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 02/04/2024 11:13:35

נשיקה טובה בין אנשים גורמת לניצוצות וטובה לתחילתה של כל מערכת יחסים ואפילו משאירה טעם של עוד.

אהבה בעידן המודרני: מדריך היכרויות לחילונים

אהבה בעידן המודרני: מדריך היכרויות לחילונים

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 02/12/2024 11:17:45

קבלו מאיתנו את המדריך המלא למציאת קשרים באתרים, קבלו טיפים שמותאמים לחילוניים ומה שווה לדעת בדרך למציאת קשר.

איך להתחיל עם בחורה

איך להתחיל עם בחורה

פורסם בתאריך: 26/10/2010 10:36:13

אומנם אין משפט קסם איך להתחיל עם בחורה, אבל בהחלט קיימים כיוונים וגישות שונים, הכל בהתאם לבחורה שמולך.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר