מי אוהב יותר

האם האישה אוהבת יותר או שהגבר נמנע?

נהוג לחשוב שאהבה היא דבר אשר מורגש במשותף מצד שני בני הזוג. עם זאת, אחרי שמתגברים קצת ורואים שהחיים הם לא פחות אה-סימטריים מאשר סימטריים, מגלים שפעמים רבות יש צד שאוהב יותר בזוגיות לעומת צד שאוהב פחות. עוד נהוג לחשוב כי פעמים רבות מי שעוסק בשאלה הזו הוא הצד הנשי בזוג, כמובן שלא תמיד, אך מניסיוננו, נשים רבות יגידו שהבעלים שלהם אינם מעניקים להן מספיק אהבה ואילו הגברים יגיבו לשאלה זו באדישות.

שאלה תרבותית – מי אוהב יותר?

בשנים האחרונים חלה מהפכה בתפיסת האהבה המגדרית. אחרי שנים רבות של חשיפה ליצירות מודרניות הכוללות סרטים וסיפורים רבים אשר מציגות גבריות ´רכה´ בהרבה ממה שהיה נהוג בעבר. ביצירות החדשות הללו גברים החושפים את אהבתם ללא בושה, או עכבה, זוכים בסופו של דבר באהובת ליבם ובאושר אמיתי.
לא שלא יצאו יצירות רומנטיות שכאלו גם בעבר, אך מדובר בעניין של מידה ואין ספק בכך שהדמות הגברית הדומיננטית של תקופתנו היא של גבר אשר אלמנט הרגש משחק אצלו תפקיד דומיננטי בהרבה, פעמים רבות הרבה יותר מאשר הדמויות הנשיות. חל גם מהפך בצלע הנשית בסיפור ודמויות נשיות רבות מתנהגות בקור רוח שמאפיין את הדמויות הגבריות של יצירות מימים עברו.

מי אוהב יותר במציאות?

החיים אינם סרט או ספר והם מתנהלים בצורה שונה מהמתואר באותן יצירות, אך אין מנוס מלהבחין בכך שחשיפה לתכנים אלו משפיעה על התפיסה של את עולם הזוגיות. מספיק לשבת לשיחה לא ארוכה עם אחד מחברינו הגברים בכדי לראות כי רבים מהם מחפשים אחר אהבת אמת. יותר מכך, רבים מהם אף יגלו אכזבה מכך שנשים רבות אינן מחפשות אחר אותה אהבה נכספת.
תופעה זו עלולה להופיע גם בזוגיות לאחר שנים ארוכות של קשר שפתאום הגברים מבינים כי אינם זוכים למידה מספקת של אהבה מבת זוגתם. במקום שיהיו אדישים לכך, הם מודעים ופועלים למען שינוי.

אהבה מאוזנת.

סרטים מוסיפים עניין בכך שהם מקיימים עלילה בה אהבה אינה מוענקת בצורה סימטרית. אין זה אומר שכך זה גם אמור להיות בחיינו.
רובנו בנויים בכדי לחיות חיים מאוזנים יחסית, כך אנו גם מגיעים לתחושה של אושר אשר נמשכת לאורך זמן רב ואינה מתפוגגת בפתאומיות.
לכן, מניסיוננו, מומלץ לשוחח ולהתקשר בנושא רמת האהבה שמורגשת מצד שני הצדדים בזוגיות. נשים כבר לא צריכות לצפות לדלת אטומה ואדישות גברית ´טיפוסית´, בדיוק כמו שגברים כבר לא צריכים להתבייש שמה יתפסו כחלשים בעיני בת הזוג שלהם.

כשעולה השאלה ´מי אוהב יותר?´, יש לבדוק את העניין ולפתור את הבעיה. מה דעתכם בנושא?
מי אוהב יותר

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

הפרפרים והריגושים

הפרפרים והריגושים

פורסם בתאריך: 29/07/2012 16:57:34

הפרפרים והריגושים שמופיעים בתחילתו של קשר מבשרים לנו על בואה של האהבה. כיצד ניתן להבחין אם מדובר בתחילתה של אהבה?

האהבה שהוא החמיץ

האהבה שהוא החמיץ

פורסם בתאריך: 06/05/2013 10:15:09

כאשר הוא נטש את המערכה הייתי בטוחה כי האהבה נגמרה עבורי. מה קורה אחרי שאהוב נוטש טרם זמנו.

עשרת המתנות המקוריות לגבר ולאישה

עשרת המתנות המקוריות לגבר ולאישה

מאת: צוות האתר

פורסם בתאריך: 16/05/2024 14:08:18

מתנות הן תמיד דבר נפלא, מחווה יפה עבור הבן אדם שאנחנו אוהבים אז בואו לגלות מהי המתנה המדויקת עבורם.

מה זה אומר קשר אפלטוני?

מה זה אומר קשר אפלטוני?

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 13/03/2025 12:55:07

האם קשר יכול לההישאר טהור ונאמן, או שתמיד מסתתר בקשר אפלטוני אפשרות למשיכה רומנטית? צוות זיגוטה יצא לחקור את הנושא.

איך להכיר באינטרנט

איך להכיר באינטרנט

פורסם בתאריך: 19/04/2021 11:58:48

מחפשים אהבה? במאמר זה תמצאו את המידע שיעזור לכם להכיר באינטרנט, מבלי לצאת מהבית לפחות בשלב הראשוני

המשפחה המודרנית - עניין משפחתי

המשפחה המודרנית - עניין משפחתי

פורסם בתאריך: 22/02/2015 13:24:05

חגגתם את יום המשפחה? הגיע הזמן לדבר על מה שחשוב באמת. זיגוטה משפחתיים מתמיד.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר