לחץ לחתונה

לחוצת חתונה? מדוע זה כל כך מרתיע אותו?

מדוע הרצון שלך להתחייבות מרתיע אותו כל-כך

לבן זוגך ולך יש קשר נהדר, אתם חולקים הכול ביחד, זו האהבה הגדולה ביותר שחווית בחייך. כל אלו ואחרות הן סיבות הגורמות לנשים לחוש לחץ חתונה.

בעבר היה נהוג לחשוב שזה פשוט עניין של הבדלים בין המינים, נשים הן אלו שיחושו לחץ להתחתן ואילו הגברים הם אלו שתמיד יירתעו ממחויבות וינסו להתחמק ממנה בכל מחיר.

היום נהוג לחשוב אחרת. זהו לא עניין של הבדלים בין המינים (ישנם גם גברים החשים לחץ חתונה) אלא פשוט שילוב של מספר סיבות הקשורות לאופיו של האדם ולנסיבות המצב.

לחוצת חתונה? אולי בעצם לחוץ חתונה?

ילדים הם בדרך-כלל התוצר העיקרי והחשוב ביותר של זוגיות. חשיבותם של ילדים, להרבה זוגות (אם לא רובם), היא ראשונה במעלה. לאישה הגיל המומלץ בלידה הראשונה הוא 30, ללדת אחרי גיל 35 נהיה כבר נושא בעייתי. עקב זאת, ניתן להבין את הלחץ של אחד מבני הזוג, כנראה זה שמעוניין יותר בילדים, למסד את הזוגיות בשלב כמה שיותר מוקדם ובטח שלא יאוחר מגיל 35.

לבני אדם שונים קיימים רצונות שונים לגבי ילדים. זו בעיה שיש להתמודד איתה, אבל מכיוון שהיא קשורה לנושא חשוב מאין כמוהו, מומלץ לברר כמה שיותר מוקדם מהם ציפיותיו של בן הזוג לקשר בנוגע לילדים. זאת במקום להגיע למצב של התמשכות הקשר עד לגילאים המאוחרים יותר שבהם ילודה הופכת לבעייתית ואף מסוכנת.

עניין נוסף שאינו קשור ישירות לבני הזוג עצמם הוא לחץ המופעל על-ידי החברה כדי להתחתן. אמנם ידוע שעל נשים מופעל יותר לחץ אך אין ספק שגם גברים העוברים גיל מסוים מתחילים לחוש לחץ להתחתן המופנה אליהם מן הסובבים אותם. כדי להתמודד עם בעיה זו מומלץ להבהיר בצורה מנומסת לסובבים אתכם שהקשר הוא שלכם בלבד ולמרות שאימא זוכה גם היא לחתן/כלה חדשים עדיין זאת את/ה שאמורים לחלוק את שארית חייכם ביחד.

מדוע יש לאנשים מסוימים רתיעה מחתונה?

כמו שיש אנשים שזקוקים למחויבות כדי לחוש ביטחון ישנם גם אנשים שחוששים ממחויבות בדיוק מאותה סיבה. במהלך שנים רבות אנשים בונים את חייהם כך שהסובבים אותם יענו על ציפיותיהם או לפחות שיגרמו להם לתחושת נוחות.

במידה ומתעוררות בעיות הגורמות לתחושת חוסר התאמה ניתן ברוב המקרים פשוט לנתק או למתן את הקשר עם אותו אדם, אפילו עם הורים או אחים ואחיות. זהו אינו המצב כאשר מדובר בבעל ואישה. זוג נשוי צריך לגור ביחד ולהתמודד ביחד עם הבעיות הצצות במהלך חייהם. במידה ויש תכונה בעייתית לאחד מבני הזוג, הצד השני לא יכול פשוט לנתק קשר ולהעלם, חייבים להתמודד איתה!

במידה ומתעורר חשש מהתחייבות אצל אחד מבני הזוג’ מומלץ לגשת ליועץ זוגיות מוסמך שיסביר ויבהיר את הדרישות הנובעות מקשר נישואין ואף יותר מכך יציע דרכים להתמודדות נכונה במצב שכזה.

יצא לכם או לבן זוגכם לחוש לחץ חתונה? איך התמודדתם עם זה?

לחץ לחתונה

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

לי ולך

לי ולך

פורסם בתאריך: 12/05/2010 15:23:02

שיתוף במערכות יחסים זה סוגיה רגישה. לי ולך לא תמיד יש את אותו הטעם ואת אותם תחביבים. מה עושים?

אטרף

אטרף

פורסם בתאריך: 25/02/2010 09:28:31

כמו אטרף של מכירת סוף עונה, כך יהיה גם האטרף למכירת החיסול של האנשים השווים באתרי הכירויות. מהו אותו אטרף?

"אל תשתפו את זה!" תופעה מזיקה ומסוכנת

פורסם בתאריך: 10/02/2015 14:53:51

כנראה שאלימות ברשת החברתית הפכה להיות דבר של מה בכך. אנחנו החלטנו לדבר על הנושא ולשתף בסיפור אחד כואב.

למה לא לעבור לגור יחד

למה לא לעבור לגור יחד

פורסם בתאריך: 16/04/2010 18:47:57

לגור יחד? לפעמים עדיף ביחד אבל כל אחד לחוד. מה עשוי להיות מעיק בלגור יחד? מסתבר שלא מעט דברים.

שניים שהם אחד

שניים שהם אחד

פורסם בתאריך: 22/03/2010 09:22:35

אין ספק שחשוב מאוד לתחזק זוגיות, לבלות יחד, לפנק, לבלות ושאר ירקות. מה הגבול? מתי צריך לשמור על מרחק בכל זאת?

שאלות היכרות בסיסיות - כל מה שרציתם לדעת, והתביישתם לשאול

שאלות היכרות בסיסיות - כל מה שרציתם לדעת, והתביישתם לשאול

פורסם בתאריך: 30/05/2022 14:40:43

יש המון בני אדם, אשר שאלות היכרות בסיסיות באות להם בקלות, בלי כל מאמץ. אבל אם אתם פה כנראה שלכם פחות. כל המידע שיעזור לכם ממש פה

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר