המשפט הזה מוכר ללא מעט אנשים, אני אוהבת אותך אבל, מה אומר המשפט הזה מה פשרו באמת?
אחת הסיטואציות המהנות ביותר בכל נושא הזוגיות הוא החיוך במפגש הראשון. כל מי שעבר כמה דייטים בחייו יודע כי לעיתים הדייט מתנהל ללא חיוכים בכלל ומרגיש כמו ראיון עבודה. אבל החיוך הזה, החיוך פשוט ממיס את כל המתח שצברנו ופתאום השיחה הופכת לזורמת ומהנה. החיוך לא מגיע בהכרח בדייט רשמי. גם במידה ואנחנו פוגשים מישהו בפעם הראשונה בעבודה, או בלימודים, גם אז יכול להופיע החיוך החצי מתבייש הזה.
אין כמו החיוך במפגש הראשון.
כשאנחנו נמצאים עם אנשים איתם אין לנו היכרות מוקדמת רמת המתח גבוהה מהרגיל ואנחנו מרגישים בדרך-כלל סוג של בושה. אנחנו נמנעים מהתנהגויות מסוימות ומצניעים אותן. ראיתי דייטים רבים שמתנהלים בצורה פורמאלית מאוד, דבר שלא היה נעים לשני הצדדים המעורבים בדבר. עם זאת, אין להאשים אף אחד מהצדדים בכך, במידה ואין חיבור, אז פשוט אין.
כשמופיעה תחושת החיבור או המשיכה, מתלווה אליה החיוך המבויש שכולנו מכירים. החיוך הזה משמש כמפיג מתח ובין-רגע משתנה כל הדינאמיקה של השיחה. פתאום מופיע מגע פיזי, התקרבות וגלישה לנושאים אינטימיים יותר.
הבעיה מתעוררת כאשר התחושה הנהדרת הזו אינה משותפת לשני הצדדים. לעיתים רק צד אחד מציג את החיוך.
כשמחייכים והצד השני לא מגיב.
מה עושים כאשר אנחנו מחייכים והצד השני לא מגיב לכך? ולהיפך, מה עושים כאשר הצד השני מחייך ואילו בנו לא מתעורר הדחף לחייך בחזרה?
במקרה הראשון, הצעד הראשוני הוא למנוע מעצמנו לפעול בחופזה. פנייה לאדם השני בשאלות נוקבות מדוע הוא לא משתתף איתנו בתחושה, אינה חכמה במיוחד, כך גם שינוי פתאומי של הבעת פנינו מחיוך להבעה המביעה עצבות. תמשיכו לזרום עם הסיטואציה ותזכרו שלעיתים אנשים נוהגים לכסות את רגשותיהם במטרה לחשוף אותן בשלב מאוחר יותר
במקרה השני, הצעד הראשוני הוא להזכיר לעצמנו לא לפעול בצורה לא נעימה, יכולנו באותה מידה להיות בצד השני. אל תתנו לצד השני הרגשת אי-נוחות. המשיכו בשיחה כרגיל. גם מכיוון אחר, אל תרגישו צורך להחזיר להם חיוך אם אינכם מרגישים צורך שכזה.
החיוך המשותף במפגש הראשון.
ממצב לא נעים נעבור לתוצאה נחשקת יותר שהיא חיוך משותף במפגש הראשון. אתם מביטים לעבר הפרטנרים שלכם לדייט ועולה בכם דחף בלתי נשלט לחייך. לשמחתכם הרבה גם הם משיבים לכם בחיוך דומה.
מכאן והלאה מה שנשאר הוא רק לא לפקשש. יחד עם זאת, אסור להיות נוקשים מידי עם עצמכם. מה שנדרש הוא להתנהג בצורה חופשית ומשוחררת יחד עם שמירה על עצמנו מפני פליטת דברים פוגעניים או לא נעימים.
לא משנה מתי, ברגע שהחיוך מופיע, העניינים פשוט נכנסים למסלול. ספרו לנו על מקרים שחוויתם עם חיוך במפגש הראשון.
פורסם בתאריך: 20/05/2013 11:31:44
פורסם בתאריך: 28/09/2011 09:39:33
פורסם בתאריך: 23/01/2012 14:34:12
פורסם בתאריך: 02/04/2012 13:16:29
פורסם בתאריך: 30/07/2013 16:23:55
פורסם בתאריך: 16/09/2020 13:39:27