האהבה וזיכרון

זיכרון לאהוב שנהרג

לאן הוא הלך? לאן הוא באמת הלך? את חנן הכרתי במסגרת שירות צבאי שעשיתי. לכאורה, היה לו תפקיד רציני ואחראי ומאידך הוא היה שקט ומופנם כל כך שהיה מתעתע אותי בהקשר אליו. מיהו חנן האמיתי? מהו באמת? באותה תקופה שום דבר לא עניין אותי, הייתי מוקסמת קשות מחנן ובעיקר מהיכולת שלו לספר לי על הכוכבים ועל תפקידם. מאיפה הידע הזה? חנן וסקרנות היו שילובים מנצחים ולרוב מי שהיה בסביבה היה מצליח להעשיר את עצמו באושר הזה שנקרא חנן.

הלב מספר על חיסרון

יש הרבה מה לקחת. כשמישהו שכל כך אוהבים נוטש את הגן הארצי, יש תחושה שמשהו כמו משלים את גן הפרחים. כשחנן נפל בפעולה, תפסו אותי צופה בסרט. זו הייתה שעה של קפה ואתנחתא מעולה. האתנחתא נגדעה לי יחד עם השמחה. בעודי יושבת ומנסה ליהנות מהשעות השקטות, קרא לי הפעמון והלם את ההודעה ישירות אל תוך ליבי. אי אפשר לתאר את התחושה הזו עד שנתקלים בה. אי אפשר למעשה להיתקל בשום דבר, עד שבאמת חווים אותו מקרוב. לא פעם, קשה ביותר להגיע אל אותו מקום שאדם נמצא בו. הידיעה כי לא אראה יותר את חנן הכתה בי קשות. סובבתי את גבי, שפשפתי את עיניי ומאז אני עושה זאת כבר במשך שנתיים רצופות. זה כאילו שהכאב אינו מרפה ובכל פעם שאני משפשפת את עיניי, ידיי או אפילו מסובבת את גבי, זה כאילו שאני משפשפת את הכאב, מנקה אותו מגופי ולאחר כל מקלחת רגשות הוא מצטבר וחוזר.

לזכור את החיוך

גם כשאני מנסה להרתיע את הפחד, גם כשאני מנסה להשאיר את הכאב בצד, אין שום דבר שיכול לסייע לי פרט לזיכרון המתוק. קוראים לזה חיוך. כשאני נזכרת בחיוכו של חנן, אני שוכחת את נעלי המלחמה, את בגדי הזית ובעיקר את חוסר היכולת לקיים חיי אלמוות. ככה הורגלתי מזה שנים, כשאני רוצה לזכור את העוזבים, אני זוכרת אותם בעיקר מחייכים. היכולת לזכור את החיוך הינה מעל לכל ואם למצוא דרך להשאיר את הכאב, היזע והדמעות בצד, זה לראות את החיוך הולך תמיד בראש מורם.

קטיף מבורך

מי שקטף, לבטח יודע, מי שאסף לבטח צריך ועדיין, כאשר העולם הארצי מגוון בישויות כאלה ואחרות, אני כמהה לדעת, למה דווקא חנן? למה דווקא בכלל? למה מלחמה ומה מאחד את האחדות שגורמת לחסך של אהבה? שורות, שורות של אנשים ירוקים מחייכים וכמו כל מאהבת, אישה ואפילו אימא דואבת, אני מייחלת לחנן למצוא את הגבעה הירוקה.

משפחת השכול היא מייצג גדול במדינת ישראל, אם יש לכם מה לספר לנו, אנחנו בהחלט כאן
האהבה וזיכרון

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

מחפשים אהבה אונליין?

מחפשים אהבה אונליין?

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 26/11/2025 11:42:37

אז איך באמת ניתן להתמודד עם הכרויות באונליין? אתם מוזמנים להכנס למאמר שיתן לכם תשובות לרוב השאלות!

מידת ההשפעה של מראה חיצוני באתרי ההיכרויות

מידת ההשפעה של מראה חיצוני באתרי ההיכרויות

פורסם בתאריך: 20/12/2021 13:17:31

מראה חיצוני - החלטנו לענות על השאלה הזו משני צידי המטבע, כך שתוכלו להבין מה המשמעות האמיתית שיש לתמונה באתר ההיכרויות.

אהבה - איתה ובלעדיה

אהבה - איתה ובלעדיה

פורסם בתאריך: 26/01/2011 10:00:06

אהבה זה סוג של הימור. לא רוצה להמר? תמשיך להישאר לבד בלילות החורף הקרים - בלי שותפה לחיבוק, לסרט ולשוקו חם.

מה הצבע האהוב עלינו

מה הצבע האהוב עלינו

פורסם בתאריך: 31/12/2012 16:27:10

לרובנו יש צבע אהוב. אבל מהו מסמל? ומה הוא יכול לגלות לנו לגבי האנשים עמם אנחנו יוצאים?

איך לפנק בארוחה רומנטית

איך לפנק בארוחה רומנטית

פורסם בתאריך: 13/03/2014 14:58:37

רבות האפשריות כאשר רוצים להעניק את החיוך הגדול למי שבאמת אוהבים, מוכנים לעשות את זה?

מסיבת הפתעה

מסיבת הפתעה

פורסם בתאריך: 10/06/2012 17:54:31

למרות שהרבה אנשים אומרים כי הם מעדיפים להימנע ממסיבה ביום-הולדתם, מסיבת הפתעה לבן/ת הזוג תשמח אותם עד מאוד.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר