גופ

גופ ונפש

מי מאיתנו לא מכיר את הסרט "אלכס חולה אהבה", שבכותרת שלו כבר מספרים לנו על הקשר שבין אהבה לחולי.
ואפשר למצוא דוגמאות רבות ושונות לקשר שבין גופ ונפש בחיי היומיום. אם זה דפיקות הלב החזקות כשמתאהבים, או להבדיל – כאבי הבטן החזקים לפני בחינות או אירועים גורליים.
לא סתם מצאו בני האדם להשתמש בדימויי גופ בכדי לספר על מצבה של הנפש. אם זה "לב שבור", "פיק ברכיים" או "פרפרים בבטן".

גופ ונפש הם שני צדדים לאותו מטבע, כשלא לגמרי ברור מתי האחד מתחיל ומתי השני נגמר. כמובן שלא כל תסמין גופני הוא תוצר של חוויה רגשית, אולם הרבה פעמים אנו חווים סימפטומים גופניים מבלי לשים דעתנו כי מקורם הוא בנפש. ואיך כל זה קשור לאהבה?

אם כן, גם כאשר מדובר באהבה, חשוב לקחת בחשבון גם גופ וגם נפש, כחלק בלתי נפרד האחד מהשני. למשל, אם סובלים מתחושת עייפות לאחר פרידה, זה סימן עבורנו שצריך לתת לנפש לנוח, להתאושש, לפני שמנסים לאלץ גופ להשתקם בהכרח. או אם העלנו במשקל, ולא רק מליל הסדר, שווה לחשוב האם אנו בורחים לאכילה בכדי להמנע מדברים שמציקים ומטרידים אותנו, עוד לפני שפוצחים בדיאטת רצח.

ככל שנהיה מודעים יותר לגופ ונפש כיחידה אחת, כך נוכל להיות חיים טובים ובריאים יותר, גופנית ורגשית.
גופ

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

לרכוש מנוי באתר הכרויות

לרכוש מנוי באתר הכרויות

פורסם בתאריך: 06/05/2010 15:13:06

במאמר זה אסביר לכם את דעתי למה כדאי לרכוש מנוי באתר הכירויות ומהם ההבדלים בין אתר היכרויות חינמי לאתר בתשלום.

עשה ואל תעשה בקשר חדש

עשה ואל תעשה בקשר חדש

פורסם בתאריך: 06/12/2010 15:18:53

קשר חדש מלווה בתחושת התרגשות אשר לעיתים גורמת לנו לפעול בצורה לא נכונה. על מה צריך להקפיד ועל מה כדאי לוותר?

איך להתחיל עם בחורה?

איך להתחיל עם בחורה?

פורסם בתאריך: 08/12/2009 12:01:06

בכדי להסב את תשומת ליבה ולהבדיל את עצמו לטובה מבין כל שאר הגברים, מה כדאי לרשום לה? ומה עדיף שלא?

אמצו חיית מחמד

אמצו חיית מחמד

פורסם בתאריך: 21/01/2013 12:24:22

אחת הדרכים לחזק את הקשר הזוגי שלכם היא על ידי אימוץ של חיית מחמד. אז למה אתם מחכים?

ממוקדי דייטים או זוגיות?

ממוקדי דייטים או זוגיות?

פורסם בתאריך: 24/07/2011 10:45:40

אתרי הכרויות הם כלי מצוין למציאת קשר זוגי, אך השימוש בכלי זה עושה את ההבדל בין לחפש דייטים לבין למצוא זוגיות.

נענע

נענע

פורסם בתאריך: 21/04/2010 17:56:45

אין כמו לשתות כוס תה עם נענע בערב סגריר של חורף קר, מחובקים על הספה, מלטפים ואוהבים. אך מה אם הוא לא "כוס התה" שלך?

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר