לשכוח את האקס

איך לשכוח את האקס ולהתקדם בחיים?

רבים מהאנשים שאני פוגש טוענים שהם באמת רוצים זוגיות טובה ויציבה ועושים מאמץ מכל הלב בנושא.
אבל כשזה מגיע לאקס/ית יש כאלה שמתפתלים באי נוחות ואחרים שמנסים להתגונן, טוענים שזה רק קשר ידידותי "בקטנה"
או ש"אנחנו פשוט חברים טובים אבל זה לא עבד בתור זוגיות".

איך לנסח זאת בעדינות?

בולשיט!

ה"קטנה" הזו דורשת המון אנרגיה, משאירה אותך על אש קטנה ובאופן כללי מונעת ממך מלעשות מאמץ אמיתי פשוט מהסיבה שתמיד יש את הדבר הזה לחזור אליו. לא ברור לך מה זה הדבר הזה בדיוק אבל זה לא מפריע לחצות בקלות את קווי הידידו?ת ולשכב או לבלות יחד הרבה זמן.

חרטות של פרידה


ואם אתם חברים כ"כ טובים אז מה הבעיה? האם לא על זה מבוססת אהבה וזוגיות ארוכת טווח?

כל תשובה לשאלה הראשונה היא תירוץ וקשקוש. באהבה כמו בכל דבר טוב אחר שתרצו להשיג תמיד יהיו מכשולים ואתגרים.

אלה נועדו בשביל להתגבר עליהם ולהשתפר בתור בני אדם, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בזוגיות שבה השתפרות ושינוי הם ערך בפני עצמו.
אם זו האישה של חייך, אם זה הגבר שמתאים לך – תעשו הכל בשביל שזה יעבוד. תמיד יש דרך.

זוגיות, אחרי כל הפרפרים וההתרגשות, מבוססת על דבר אחד בלבד: הרצון והמחויבות של כל אחד מהצדדים להיות עם השני.

ובמקרה שזו לא כזאת חברות מדהימה אלא רק עניין של נוחות, שימו V על האקס: הייתי, ראיתי, הבנתי - נקסט. בניגוד לאיקס שקצת מטשטש אבל נשאר שם ברקע.
ההבנה הזו תפתח את הדרך בשביל באמת להתקדם הלאה. להיצמד לעבר פירושו להמשיך ולהיות תקוע, להישאר במקום שבו הדברים לא עובדים ולא זזים.

בשביל מה? איזו סיבה טובה מספיק בשביל להמשיך עם תסכול, כאב, אשליות
ותקוות שלא מתממשות?

לשכוח את האקס


כאשר מפנים מקום משהו חייב להיכנס ב?מקום, זה חוק טבע. אני מדבר על פינוי מקום באמת, מהראש ומהסביבה.
כזה שמאפשר התחלה נקיה ונותן סיכוי אמיתי לבן הזוג הפוטנציאלי.

הנה כמה דברים בתור התחלה:

- באנשי הקשר בטלפון: ´אפשרויות´ – ´מחק´
- בפייסבוק: unfriend. וזה כולל גם חברים וחברות שלכם שברוב טובם מדווחים דרך קבע בדיוק איפה נמצא האקס בכל רגע,
 מה הוא לובש ואם נראה שטוב לו חס וחלילה או שהוא מבואס
- LinkedIn, Twitter וכו´ כנ"ל
- ברשימת אנשי קשר במייל: ´מחק´. כולל פריטים שמורים
- תמונות: לזרוק או לארוז טוב טוב ולשים עמוק בבוידם
- חפצים שמאד מזכירים אותו או אותה, להעביר הלאה

לרשימה הזו אפשר להוסיף כל דבר שמעכב ומשאיר את האקס תקוע בראש.

מי שעדיין מתקשה, יכול לעשות טקס קטן: לרשום על פתק את שם האקס/ית, אפשר להוסיף כמה מילות סיכום ופרידה.
להודות לו/לה בלב על החוויה שהייתה ועל כל מה שלמדתם (חשוב מאד, למדתם ואתם מתקדמים הלאה) ולשלוח את הפתק בדואר למקום רחוק מאד או לשרוף אותו או כל דרך אחרת שתעלים אותו.

עכשיו צאו לדרך חדשה, תעשו משהו שלא עשיתם עד עכשיו בגלל שהוא או היא היו בחיים שלכם ואם אין דבר כזה פשוט תעשו משהו שקשור לזוגיות חדשה:
תקבעו דייט עם מישהו, תתקשרו למספר שנתנו לכם אבל דחיתם, לכו למקום או פעילות של פנויים/פנויות וכו´ וכו´. ותזכרו – הפעם בלי האקס/ית.

נכון, זה לא תמיד כ"כ קל ולכן אני בהחלט ממליץ לגשת לעזרה מקצועית. אך גם עזרה מקצועית לא תועיל אם אין רצון אמיתי. רצון אמיתי פירושו לעשות הכל,
כל מה שנדרש ומקדם את המטרה של מציאת זוגיות. גם אם זה לא נח, כואב או קשה.

עצמו עיניים לרגע וחישבו על הזוגיות שאתם רוצים, תדמיינו את עצמכם בסיטואציות שונות עם בן זוג אוהב ואכפתי, בזוגיות טובה ויציבה עם תקשורת כנה ואינטימיות אמיתית. שווה הכל, לא ככה?

אהבה חדשה


הזמן לפעול הוא עכשיו, לא אחרי החגים ולא אחרי הלימודים. תירוצים תמיד יהיו בשפע, זמן – קצת פחות. ובמקרה זה הוא לא פועל לטובתנו. מי ששרוי באשליות, שרוצה קודם כל לבסס את עצמו, לסיים פרויקט, להחליט לאן מועדות פניו או להבין את מהות החיים רק מבזבז זמן וצובר דבר אחד: ניסיון בלהיות רווק.

ניסיון שרק מרחיק זוגיות. זוגיות טובה היא בסיס לחיים טובים, רוב בני האדם לא בנויים לחיי בדידות. זוגיות אינה פרויקט והיא משתלבת יפה מאד עם שאר עיסוקי החיים. היא אפילו משמשת מקור כח, תמיכה והשראה לכל דבר שאנחנו עושים ועוברים.

אז קדימה, אתם כבר בלי זוגיות כך שאין מה להפסיד ויש רק מה להרוויח.
מקסימום זה יצליח

בהצלחה!

אם זה נראה לך קשה מדי, יש לך צורך בהכוונה או שיש לך שאלות, אשמח לענות עליהן. אני זמין בטלפון, במייל או בטופס יצירת קשר באתר שלי.

חיים גרינברג
מדריך למציאת זוגיות
לשכוח את האקס

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

המשפחה המודרנית - עניין משפחתי

המשפחה המודרנית - עניין משפחתי

פורסם בתאריך: 22/02/2015 13:24:05

חגגתם את יום המשפחה? הגיע הזמן לדבר על מה שחשוב באמת. זיגוטה משפחתיים מתמיד.

זכר אלפא

זכר אלפא

פורסם בתאריך: 24/03/2010 12:57:08

בקהילות אנושיות, זכר אלפא מסמל גבר עוצמתי, במעמד חברתי גבוה, נראה היטב, בנוי לתפארת מדינת ישראל, בעל בטחון עצמי מופרז.

אמנות הריבאונד

אמנות הריבאונד

פורסם בתאריך: 23/01/2012 14:34:12

פרידה לא תמיד מסמלת את סוף הקשר, לעיתים היא רק שלב שמערכת היחסים שלנו עוברת.

האהבה של האחרים

האהבה של האחרים

פורסם בתאריך: 20/03/2014 13:03:06

היא מתבוננת בשקט על אנשים שאוהבים כבר שנים, היא הייתה רוצה להיות שם ומחכה בשקט למה שעלול להתרחש באמת.

גאווה מול אהבה

גאווה מול אהבה

פורסם בתאריך: 21/10/2012 13:43:16

לעיתים תכופות האגו שלנו מונע בעדנו להתנהל מול אנשים שונים באופן קונסטרוקטיבי וחיובי. גאווה מול אהבה.

בילוי ילדותי

בילוי ילדותי

פורסם בתאריך: 07/01/2013 13:26:33

קחו פסק זמן מהשגרה המייגעת וחזרו שנים אחורה לילדות. צאו לבילוי שכל מטרתו הוא כיף אחד גדול.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר