לא מעוניינים

איך להגיד שאנחנו לא מעונינים?

הוא אוסף אותך, יצאתם מהאוטו, את תוהה למה הוא מתכופף ואז את מבינה שזה בעצם הגובה שלו, ובנוסף את רואה את ההשתקפות שלך על קודקוד ראשו?!

קבעתם להיפגש בבית הקפה, אתה מנסה לשחזר בראש איך היא נראית בתמונה, ומפעיל את רדאר הזיהוי, הולכת מולך בחורה יפיפייה ואתה לראשונה בחייך מתפלל לאלוהים "עשה שתהיה זו". היא מאיטה לידך, ניגשת ומחבקת.... את הבחור שעומד מאחוריך. עוברות עוד כמה בחורות, אתה ממשיך להתפלל ואז אתה רואה אותה, רואה גם הרבה ממנה, ותוהה מי זו ולמה היא אכלה את הבחורה הנחמדה שראית בתמונה... מה עושים??

אף פעם לא נעים לקבל דחייה מבן אדם, במיוחד כזו על רקע רומנטי. עד פה לא גילינו את אמריקה, אלא מה שנדמה פחות מובן מאליו, הוא שלעיתים קשה יותר להיות בצד המאכזב מאשר בצד המתאכזב, היות ואתה נושא על כתפיך את ה"אשמה" והידיעה שהקשר הסתיים בגללך. זו החלטה קשה לקבל- האם להפסיק קשר עם מישהו – בין אם אחרי קשר ארוך עם הרבה עבר או פגישה אחת ללא עתיד. חשוב להיות שלמים עם החלטה כזו מאחר ובדרך- כלל קשה לקחת אותה חזרה או בלתי אפשרי כלל.

אם מסיימים קשר ממושך, חשוב לא לעשות זאת מתוך אימפולס וגם אם ברגע נתון, בתוך מצב של ריב וכעס, נראה כי אתם הכי בטוחים ברצון שלכם לסיים את הקשר, תרשו לעצמכם יום אחד נוסף או אפילו רק מספר שעות של חסד. חשוב להירגע ולעשות את הצעד ממקום שלם ונינוח ולא כפליטת פה מתוך דחף של הרגע- ברוב המקרים תתחרטו על זה מאוחר יותר, גם אם לא על המעשה עצמו, אז על האופן בו הוא נעשה.

אם מסיימים קשר לאחר היכרות קצרה יותר, הסיבות להפסקת הקשר שונות ולא נובעות מתוך משקעים, אלא מסיבות פיזיקליות (משיכה או מקדם חיכוך), ביולוגיות (חזותיות), מתמטיות (חיבור), או פסיכולוגיות (תקשורת), וכמובן שצריך גם כימיה...

אז איך עושים את זה? ישנן שתי אסכולות בנושא זה, הגורסות גישות הפוכות:

האחת- היא אולי גם הקשה אך מועילה יותר- הגישה הישירה (גישת הפלסטר). להגיד לצד השני שלא מעונינים, שלא זורם, שאין כימיה, שאתם לא מתאימים... על אף הקושי והמבוכה, ועל אף שנדמה כי הישירות היא נטולת רגישות לצד השני, ומחמירה עמו, בעצם, לטווח הארוך, היא רק מועילה ומאפשרת להשתחרר באופן נקי יותר.

השניה- הקלה אך פחות מועילה- הגישה המתחמקת. פה, כישורי הדמיון באים לידי ביטוי נהדר. כל העולה על דעתכם יתפוס כאן- אני חוזר/ת בתשובה, אני עובר/ת לחו"ל, אני בעצם לא בנוי/ה לקשר וכל מה שהאקדמיה למשחק תאשר.

ואם כל זאת לא עובד, תנסו לשיר: "אני לא פנוי, אני לא זמין, המנוי אינו בנוי לאהבה..."

לא מעוניינים

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

אהבה ברגע

אהבה ברגע

פורסם בתאריך: 27/08/2010 00:05:19

האם גם האהבה הפכה ממשהו נדיר שיש לשמור עליו למשהו זמין וברור מאליו? ואם כך הדבר, האם יש כאלה שכבר איבדו בה עניין?

מה מחבל לנו במציאת זוגיות

מה מחבל לנו במציאת זוגיות

פורסם בתאריך: 10/05/2021 14:21:54

למה כל התחלה של קשר מסתיים לאחר דייט.המיקוד לא צריך להיות על מה לא בסדר בכם, אלא על הדברים שמחבלים לכם ביצירת זוגיות.

אז מהי הנשיקה שלך?

אז מהי הנשיקה שלך?

פורסם בתאריך: 26/06/2011 15:59:33

אחד הריגושים החזקים ביותר בזוגיות היא הנשיקה, ובעיקר הנשיקה הראשונה. אז איך מנשקים וגורמים לצד השני להתרגש?

הכרויות בלילה

הכרויות בלילה

פורסם בתאריך: 07/04/2010 09:31:49

לפני שלוש שנים בדיוק, בחופשת הפסח, הכרתי את אהבת חיי ברשת. איך לנצל את הלילות למציאת אהבה ברשת.

איך מתגברים על האקס המיתולוגי

איך מתגברים על האקס המיתולוגי

פורסם בתאריך: 08/11/2021 11:24:00

איך מצליחים בכלל להתגבר על אקס מיתולוגי שאי אפשר להפסיק לחשוב עליו?
ריכזנו כמה טיפים ורעיונות שיסייעו לכם בתהליך הלא פשוט הזה

הפרפרים והריגושים

הפרפרים והריגושים

פורסם בתאריך: 29/07/2012 16:57:34

הפרפרים והריגושים שמופיעים בתחילתו של קשר מבשרים לנו על בואה של האהבה. כיצד ניתן להבחין אם מדובר בתחילתה של אהבה?

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר