שיימינג בפייסבוק

תחשוב שוב לפני שיימינג בפייסבוק

"אהבה זה כואב נאמר לא פעם. תאמינו לי אני יודעת. המון פעמים רציתי לכתוב סטטוסים בפייסבוק על גברים שפגעו בי. עשיתי זאת פעם אחת ולמדתי כי סטטוסים לפייסבוק לא תמיד עובדים; לא תמיד מסייעים לאגו הפצוע להחלים מדייט ראשון שלא התממש לכדי דייט שני". מוסר ההשכל מן הסיפור הקצרצר שסיפרנו זה עתה: יש חוקי "עשה ואל תעשה" לפרסום סטטוסים בכל אחד מהרשתות החברתיות. מה שנראה כייצר נקמה לגיטימי לגמרי יכול להפוך למפלצת מפחידה בת שלושה ראשים שתירק לעבריכם אש חוזרת. מעוניינים בכל זאת לפרסם סטטוס בפייסבוק כדי לשחרר קיטור? הנה שישה חוקים שלא כדאי לעבור עליהם. לפני שאתם מפרסמים – עיצרו וקיראו. 

פעם מפסידים ופעם מנצחים: 

1. ההפסד הוא לא שלו/ה – אתם כותבים את אחד מאותם סטטוסים לפייסבוק, עסייסיים ונזעמים כמו שרק אתם יודעים לכתוב לבחור או בחורה שאתם מעוניינים לעשות להם שיימיניג. סטטוס בנוסח "ההפסד כולו שלך" (בלשון זכר או נקבה). וואלה? סורי לנפץ את הבועה שאתם חיים בה. אתם אומנם יפים ומושלמים, אך הנה, יש מישהו או מישהי שאינם מעוניינים ויודעים בדיוק מה הם מפסידים. 

2. המתמודדים על התואר ורדה רזיאל ז´קונט – מכירים את זה שאחרי שאתם כותבים סטטוסים בפייסבוק על אכזה או עצב, בייחוד אחרי דייט כושל, קמים להם כפטריות אחרי הגשם החברים היועצים. "תעשי לו כך, כדי לקבל כך" "אם תעשה כך, אולי היא תבין כך". העצות הללו מיותרות ואינן מקלות במאומה על התוצאה העגומה של הדייט הראשון ולא בהכרח יובילו לדייט שני. 

3. אם זה לא זה הסירו מרשימת התפוצה – אוקיי, דייט שני כבר לא יהיה. את האמת לא קרה כלום. פשוט ממשיכים הלאה. אך אם אתם מעוניינים לסכם את החוויה לשתף את כולם, ודאו שהסרתם את הבחור או הבחורה שאיתם יצאתם מרשימת החברים שלכם בפייסבוק. אתם אמנם לא חייבים להם דין וחשבון, אך עדיף להימנע מאי נעימויות. 

שם המשחק – על כבוד, הדדיות ומה שביניהם: 

4. "מספיק ודי" - יצאתם לדייט ראשון או אפילו דייט שני ונראה כי האופציה להמשך הקשר רחוקה מתמיד? שוב, אין לכם מה לעשות נגד זה. אם אין כימיה דבר לא יעזור. אך מה קורה אם הצד השני לא מפסיק לנדנד? אם גם אתם מאותם אנשים הכותבים סטטוסים בפייבוק בסגנון "אם לא הבנת אז די לחפור!", חבל. פשוט מחקו אותם וזהו. אל תשרפו גשרים סתם. 

5. "מי רוצה אותך יא @$%*^5$$!" – כשעצבניים מקללים. נו, מילא, אך מדוע לכתוב סטטוסים לפייסבוק מלאי קללות, כשאתם יודעים שהסטטוס יגרור תגובות בנוסח "מה קרה?" "מה הולך?" ועוד. תפנימו סטטוסים בפייסבוק בסגנון המקלל לא תורמים לשמכם הטוב. מי בכלל רצה במי שקיללתם? הלו? אתם! 

6. "מאחל/ת לך את הטוב ביותר" – תודו שגם לכם יצא לרשום סטטוסים בפייסבוק כגון: "טוב, בהצלחה בהמשך". "למרות הכול אני הכי מפרגנת", לאחר דייט ראשון או דייט שני. נו באמת! Give Us A Break. מאחורי כל סטטוסים לפייסבוק המנוסחים באופן כך, בייחוד לאחר דייט לא מוצלח יש כוונה נסתרת אחת: "הלוואי שלא תצליחו למצוא אהבה לעולם". 

כנראה שהאגו הוא האויב הגדול ביותר של האדם. נצלו את הפגיעות למעשים טובים יותר מלבד שיימינג. החיים יפים יותר כשלא נותנים משקל רב כל כך לכל אדם שפוגשים. 
 

שיימינג בפייסבוק

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

אהבה או נוחיות?

אהבה או נוחיות?

פורסם בתאריך: 14/10/2013 09:46:02

האם גם אתן ניהלתן מערכת יחסים שלא ידעתם לאן היא הולכת? האם אנחנו יחד מאהבה או נוחיות? איך מתמודדים עם זה?

הפרפרים והריגושים

הפרפרים והריגושים

פורסם בתאריך: 29/07/2012 16:57:34

הפרפרים והריגושים שמופיעים בתחילתו של קשר מבשרים לנו על בואה של האהבה. כיצד ניתן להבחין אם מדובר בתחילתה של אהבה?

מזל בתולה (23 באוג – 22 בספ)

מזל בתולה (23 באוג – 22 בספ)

פורסם בתאריך: 14/11/2009 06:55:36

הבתולה חלק ממזלות האדמה. היא פרפקציוניסטית, מחושבת ומסודרת. איך היא מסתדרת עם כל שאר המזלות?

"זיגוטה" מציגים: איך לפתוח דף חדש בחיי הנישואים.

פורסם בתאריך: 17/11/2014 14:49:45

מתחתנים? חושבים ליצור חשבון בנק משותף? "זיגוטה" מציגים בפניכם את המדריך המלא לתחילת החיים חדשים.

תקשורת נכונה בדייטים

תקשורת נכונה בדייטים

פורסם בתאריך: 14/01/2013 12:15:24

אחת הדרכים המרכזיות להיכרויות בימינו היא באמצעות פגישות אישיות. הכנו מדריך קצר שנועד ללמד אתכם תקשורת נכונה בדייטים.

חתונה יהודית

חתונה יהודית

פורסם בתאריך: 30/03/2011 13:47:51

אחרי שהכרנו את בן/בת הזוג המושלמים שלנו, הגיע הזמן להתחתן. איך עושים את זה נכון? המדריך לחתונה יהודית מושלמת.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר