רבים אבל בכל זאת אוהבים

כמה פעמים התחלתם לריב והגעתם למצב של כעס האחד על השניה עד שהפסקתם לדבר? וכמה פעמים מתוך זה חשבתם והגעתם למסקנה שהריב לא משנה כלל את הרגשתם כלפי בת זוגתכם ושהינכם עדיין אוהבים מאוד האחד את השניה?

ריבי היום יום אינם סיבה מוצדקת (ויחידה) לפרידה. הנה כמה טיפים של מה כדאי ומה אסור לעשות בעת ויכוח עם בן/בת זוגכם/זוגתכם.

עשה:
*נסו להבין את הפרטנר/ית שלכם ואת עמדתו/ה בויכוח. אל תתקבעו בעמדה שלכם ולא תסכימו לוותר או להתפשר. כל הרעיון בזוגיות = שיתופיות. גם אם אתם משוכנעים שאתם צודקים, הקשיבו לבן הזוג ושימעו את עמדתו בנושא. אולי הוא יראה לכם צורת הסתכלות שלא חשבתם עליה.

*זיכרו שאתם אוהבים ולמרות שאתם באמצע ויכוח תוכלו לומר דברי חיבה ולנסח משפט בצורה נעימה.

*כשאתם רוצים להישמע אל תגבירו את טון הדיבור, אלא הסבו את תשומת לב בן/בת הזוג אל כוונתכם. לדוגמא (הכוללת את שני הסעיפים האחרונים): "אבל יפה שלי, נסי/ה להבין אותי כשאני אומר/ת.."


אל תעשה:
*בעת ויכוח על נושא מסויים, לעולם אל תעלו ותפתחו נושא נוסף שכבר סגרתם בעבר. הרעיון בלריב/להתווכח על נושא מסויים ואחר כך לסגור אותו הוא שהוא לא יעלה שוב בריב/ויכוח אחר בתור תוסף.

*שמירה על שפה נאותה. בעת ויכוח יכולים להיאמר משפטים פוגעים ומעליבים. המנעו מכך. חישבו פעמיים לפני כל משפט שאתם מטיחים בבן/בת הזוג ודברו בשפה נאותה מבלי לרדת לרמה של צעקות וקללות. ובלי לערב הורים. זיכרו, עם תקשורת טובה ניתן לפתור את הויכוח בצורה טובה יותר שלא תשאיר אחריה פגיעות.

*אל תריבו בנוכחות אנשים אחרים ואל תשאלו לדעתם באמצע ויכוח. כמו שאימי תמיד היתה אומרת "את הכביסה המלוכלכת משאירים בבית". לא כולם צריכים לדעת ולהתערב בויכוח בין אוהבים.


כל בני הזוג רבים. זה בלתי נמנע ודווקא הגיוני עקב העובדה שלמרות המערכת הזוגית אנו עדיין בני אדם שונים. אמצו את הטיפים למען ויכוחים טובים יותר. וזיכרו, אתם אוהבים – לא יריבים!
רבים אבל בכל זאת אוהבים

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

טיולים רומנטיים בחג הסוכות

טיולים רומנטיים בחג הסוכות

פורסם בתאריך: 06/10/2014 17:33:23

חג סוכות הגיע ומבשר בדיוק את הזמן להצביע ברגליים ולטייל בארץ על כל מרחביה. היכן? כל המקומות האטרקטיביים כבר כאן.

איך להתחיל עם גבר

איך להתחיל עם גבר

פורסם בתאריך: 01/11/2010 20:52:39

רוצה אותו ולא יודעת איך? מתביישת לפתוח איתו בשיחה? טיפ ממני אלייך - איך אני מתחילה עם גבר ונשארת בחיים.

שאלות היכרות בסיסיות - כל מה שרציתם לדעת, והתביישתם לשאול

שאלות היכרות בסיסיות - כל מה שרציתם לדעת, והתביישתם לשאול

פורסם בתאריך: 30/05/2022 14:40:43

יש המון בני אדם, אשר שאלות היכרות בסיסיות באות להם בקלות, בלי כל מאמץ. אבל אם אתם פה כנראה שלכם פחות. כל המידע שיעזור לכם ממש פה

מצאת בן זוג מהאתר?

מצאת בן זוג מהאתר?

פורסם בתאריך: 19/12/2010 18:16:55

מצאתם בן/בת זוג מהאתר? עדכנו אותנו, העניקו תקווה לחוששים מהדרך הזו וקבלו על כך קרדיט. גם אהבה וגם קרדיט - רווח כפול!

הציפיות וההמתנה למפגש

הציפיות וההמתנה למפגש

פורסם בתאריך: 02/08/2012 17:06:44

אתם נמצאים בשלב ציפיות וההמתנה למפגש הקרב ובא ואינכם מצליחים להירגע? חבל. מדובר בשלב מהנה שיש למצות עד תום.

בוקר משותף

בוקר משותף

פורסם בתאריך: 13/05/2012 15:45:40

בוקר משותף הוא בילוי שאינו זוכה לעדנה מספקת אצל הזוגות בישראל. כנסו למאמר ותלמדו איך לנצל את הזמן האבוד של הבוקר.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר