רבים אבל בכל זאת אוהבים

כמה פעמים התחלתם לריב והגעתם למצב של כעס האחד על השניה עד שהפסקתם לדבר? וכמה פעמים מתוך זה חשבתם והגעתם למסקנה שהריב לא משנה כלל את הרגשתם כלפי בת זוגתכם ושהינכם עדיין אוהבים מאוד האחד את השניה?

ריבי היום יום אינם סיבה מוצדקת (ויחידה) לפרידה. הנה כמה טיפים של מה כדאי ומה אסור לעשות בעת ויכוח עם בן/בת זוגכם/זוגתכם.

עשה:
*נסו להבין את הפרטנר/ית שלכם ואת עמדתו/ה בויכוח. אל תתקבעו בעמדה שלכם ולא תסכימו לוותר או להתפשר. כל הרעיון בזוגיות = שיתופיות. גם אם אתם משוכנעים שאתם צודקים, הקשיבו לבן הזוג ושימעו את עמדתו בנושא. אולי הוא יראה לכם צורת הסתכלות שלא חשבתם עליה.

*זיכרו שאתם אוהבים ולמרות שאתם באמצע ויכוח תוכלו לומר דברי חיבה ולנסח משפט בצורה נעימה.

*כשאתם רוצים להישמע אל תגבירו את טון הדיבור, אלא הסבו את תשומת לב בן/בת הזוג אל כוונתכם. לדוגמא (הכוללת את שני הסעיפים האחרונים): "אבל יפה שלי, נסי/ה להבין אותי כשאני אומר/ת.."


אל תעשה:
*בעת ויכוח על נושא מסויים, לעולם אל תעלו ותפתחו נושא נוסף שכבר סגרתם בעבר. הרעיון בלריב/להתווכח על נושא מסויים ואחר כך לסגור אותו הוא שהוא לא יעלה שוב בריב/ויכוח אחר בתור תוסף.

*שמירה על שפה נאותה. בעת ויכוח יכולים להיאמר משפטים פוגעים ומעליבים. המנעו מכך. חישבו פעמיים לפני כל משפט שאתם מטיחים בבן/בת הזוג ודברו בשפה נאותה מבלי לרדת לרמה של צעקות וקללות. ובלי לערב הורים. זיכרו, עם תקשורת טובה ניתן לפתור את הויכוח בצורה טובה יותר שלא תשאיר אחריה פגיעות.

*אל תריבו בנוכחות אנשים אחרים ואל תשאלו לדעתם באמצע ויכוח. כמו שאימי תמיד היתה אומרת "את הכביסה המלוכלכת משאירים בבית". לא כולם צריכים לדעת ולהתערב בויכוח בין אוהבים.


כל בני הזוג רבים. זה בלתי נמנע ודווקא הגיוני עקב העובדה שלמרות המערכת הזוגית אנו עדיין בני אדם שונים. אמצו את הטיפים למען ויכוחים טובים יותר. וזיכרו, אתם אוהבים – לא יריבים!
רבים אבל בכל זאת אוהבים

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

גיי דייט

גיי דייט

פורסם בתאריך: 05/06/2010 11:12:44

לא חשבתי שבאמת אפשר למצוא אהבה באינטרנט. עד שהחלטתי להרחיב את האופציות ולהגדיל את הסיכוי שבהימור, שבמציאת אהבה.

לחיות את הרגע

לחיות את הרגע

פורסם בתאריך: 18/02/2013 13:09:09

רובנו מנסים להוציא לוח זמנים למערכת היחסים שלנו, האם זה מתבקש? או שאולי עדיף לקבל את ההווה ורק אחר כך את העתיד

פתקים של אהבה

פתקים של אהבה

פורסם בתאריך: 28/10/2013 16:29:29

הוא תמיד משאיר לה פתקים נחמדים בכל מקום, הוא יודע מה זה גורם לה לחשוב. הפתקים מונחים בכל מיני צורות וגוונים...

פנינה קטנה ומיוחדת לנשים

פנינה קטנה ומיוחדת לנשים

פורסם בתאריך: 11/12/2010 17:16:37

אלפי מסרים פרסומיים מגיעים אליכן בכל עת. איך למצוא את האתרים שמתאימים לכן? פורטל נשים - בשביל נשים.

אהבה נכזבת - טיפים מהדייטרית הסדרתית

אהבה נכזבת - טיפים מהדייטרית הסדרתית

פורסם בתאריך: 15/10/2014 09:08:11

רוצים לגלות איך אפשר להפוך אהבה נכזבת ליתרון? הדייטרית הסדרתית חושפת סודות ומגלה הכול. קרה גם לכם? כדאי לכם לקרוא את זה.

מעבדות לחירות

מעבדות לחירות

פורסם בתאריך: 29/03/2010 10:44:32

למרות שבתוכנו כבר הבנו שזה לא מתאים, עדיין קשה לשחרר. כיצד מתנתקים מקשר הרסני ובלתי מספק?

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר