על אלימות ברשת ובריונות בכלל

מדברים על תופעה מכאיבה הנוגעת לכולנו

בואו גם אתם להתייחס לתופעה נדירה אך כואבת

"איזה ילד מכוער. מסכנה אמא שלו" קורא שון גיטלמן טוקבק שנכתב עליו. "ילדה מסכנה חסרת חיים, שאף אחד לא רוצה להיות חברה שלה" קוראת אנה זק מתוך טוקבק בפייסבוק שמוקרן לה על הטלפרומטר. מי שעדיין לא ראה ולא מבין במה מדובר, נסביר. לאחרונה עלה לרשת קמפיין חדש וחשוב מעין כמוהו כנגד בריונות ברשת. ביוטיוב וברשתות החברותיות מופץ סרטון ובו מקריאים "סלבים" את הטוקבקים המרושעים שנכתבו עליהם כשביניהם גל אוחובסקי, חן טל, אורטל בר דיין, ורני רהב; שמות שבטח גלגלתם על לשונכם כמה וכמה פעמים. אך בניגוד לחבריהם המבוגרים, שון ואנה הם נערים צעירים (בני 12-13) בראשית דרכם. אין להם את הכלים להתמודד עם אלימות ברשת החברתית כמונו, בייחוד כשגם אנו לעתים פגיעים.

"בריונות? לא במשמרת שלנו!"


אנו שואלים מתי תפסה הבריונות מקום כל כך נכבד בתרבות שלנו, עד כדי כך שבמוחם הקודח של נערים מרוסיה עלתה המחשבה לעטוף ילד ב"מסקנטייפ", לסובב אותו להתעלל בו עד שמת. המורים יגידו לכם: "במשמרת שלי אין אלימות" או "אני מטיפה כנגד אלימות בכיתה". אך מה קורה מחוץ לקוטלי בית הספר? אף אחד לא יודע. או שבעצם כן, כי הרי בריונות ברשת הפכה לנחלת הכלל. ילדים ונערים מצלמים את מעשי האלימות ומעלים אותם לפייסבוק כאילו הפצת אלימות ברשת החברתית היא דבר מקובל של מה בכך. יש לא מעט סיפורים על מקרה התאבדות של ילדים בוגרים ונערים לאחר שהחרם עליהם חצה את גבולות בית הספר ואני רוצים לחלוק סיפור.

"כמעט ולא הייתי":


ט´ היא נערה בכיתה י"א שלצערינו חוותה בריונות ברשת מהי על בשרה. "הייתי תמיד שקטה. לפני כמה שנים עוד ניסיתי להתחבב על אחרים ולרצות, אבל שראיתי שלא מקבלים אותי נשברתי והפסקתי. איך אני מתמודדת? קוברת את עצמי בספרים ובפנטזיות. לפני שנתיים, שהייתי בכיתה ט´ החליטו שעושים עליי חרם; שלא מדברים איתי. לא באתי להם טוב בעיניים. הלוואי שכאן שזה היה נגמר. הם הפיצו עליי בפייסבוק סיפורי זוועה. היו מעלים ביניהם סרטונים של חיות וכותבים דברים מצחיקים כביכול".
אפילו שתי החברות שיהיו לי כבר לא כל כך רצו לדבר איתי. יום אחד לאחר הצקות בבית ספר מישהו מהכיתה שלך ב-What´sapp הכיתתי שאין לי בשביל מה להגיע לכיתה כי הם לא יאפשרו לי. פחדתי להראות לאמא או אבא שלא יתעצבנו או היו מאוכזבים. אז פשוט בלילה לקחתי את כל משככי הכאבים שיש לנו בבית ורציתי לבלוע. למזלי אמא שלי נכנסה לחדר בזמן כדי להגיד לי לילה טוב ותפסה אותי. בכיתי. לא יכולתי לדבר". חלקנו עימכם את הסיפור של ט´ כדי שאותו מקרה של אלימות ברשת לא יחזור על עצמו".

תנו להם יד:


בריונות ברשת מתחילה בטוקבקים אלימים למפורסמים, בשיפוטיות ובביקורטיות. בחוסר היכולת לקבל את האחר את השונה. אל תתנו לכך יד. בואו ניצור עולם טוב יותר עבור הילדים. עולם שבו אלימות ברשת מתחלפת מתחלפת במשהו אחר. חברה אלימה היא לא מה שאנו רוצים. "רפאו את העולם, הפכו אותו למקום טוב יותר. למענינו, למענכם ולמען כולם".

יש לכם מה לומר? מכירים מקרה בסביבתכם הקרובה? אתם מוזמנים להגיב. עשו מעשה טוב ופשוט צרו עולם אחר!
על אלימות ברשת ובריונות בכלל

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

פרידות - להתגבר על קשר

פרידות - להתגבר על קשר

פורסם בתאריך: 16/03/2010 12:18:56

כל פרידה היא קשה וגורמת לתחושות רבות. כיצד מתעלים את הרגשות לתוצר חיובי? כך מתגברים על קשר קודם...

לאהוב שלא באופן אקראי

לאהוב שלא באופן אקראי

פורסם בתאריך: 27/09/2012 13:42:48

תקופת החגים, מביאה איתה את הצורך לאהוב מחדש. חג הסוכות הינו חג המסמן את הסוכה והאהבה האקראית.

חששות של פעם ראשונה

חששות של פעם ראשונה

פורסם בתאריך: 30/08/2012 13:04:51

הכרתם בחור/ה מדהימים ואתם חשים דברים שלא חשתם מעולם. איך מתמודדים עם חששות של הפעם הראשונה?

משפטי האהבה הגדולים בהיסטוריה

משפטי האהבה הגדולים בהיסטוריה

פורסם בתאריך: 18/11/2024 16:07:26

עבור מחפשי זוגיות, משפטים אלה יכולים לשמש כמקור השראה ותקווה.

לגרום לו להתאהב בך

לגרום לו להתאהב בך

פורסם בתאריך: 27/01/2010 22:16:22

את הסרט "איך להיפטר מבחור בעשרה ימים" כולנו מכירות. מי מאתנו לא מחכה לחידוש "איך להשיג בחור בעשרה ימים".

חיבוק רומנטי

חיבוק רומנטי

מאת: דניאלה דדון - סיידוף

פורסם בתאריך: 05/09/2024 15:05:03

בעולם שלנו, המלא באתגרים ולחצים, החיבוק הרומנטי מספק רגע של שלווה, חיבור, ואהבה. זוהי תזכורת לכוח הריפוי של המגע האנושי ולחשיבות של הקשר הפיזי והרגשי בחיינו.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר