גיל 30

מתקרבת לגיל 30 ואמא מתחילה להציק

אז אמא כבר מתחילה לסדר לך בנים של חברות שלה? אבא כבר דואג ש"עברת צד"? סבתא מזכירה לך כל הזמן שאת הנכדה האחרונה שעוד לא התחתנה? תהיי חזקה! זה יגיע!
את אומרת לעצמך "הלוואי והיתה לי את נוסחת הקסם לזוגיות" ולו היתה לנו, ככל הנראה, היינו הרבה פחות זקוקים לאתרי היכרויות... לכל אחד ואחת יש את הנוסחה והתיאוריה שלו. קיימות תיאוריות שונות לגבי דרכים למציאת אהבה, זוגיות ומשיכה:

ישנן תיאוריות הטוענות שהפכים נמשכים, ויש תיאוריות הטוענות שאנשים בעלי דעות זהות נמשכים היות ודמיון בדעות מספק להם חיזוק חיובי. כמו-כן אנשים הקרובים גיאוגרפית והסובבים באותם מקומות נמשכים עקב יצירת הזדמנויות למגעים דחופים יותר.

"תיאוריית הריגושים" לדוגמא, טוענת כי גורם ההתנגדות והאיסור יוצר משיכה בין אנשים, כמו למשל אהבה בין עדות, מגזרים, במקום העבודה, ואיך לא נזכיר את רומיאו ויוליה.
אז אולי הסוף שלהם קצת פחות אופטימי, אבל ישנם מקרים רבים של זוגיות שניזונה מעצם יצר הריגוש, הפחד, וההסתרה.

אם בכל זאת חפצתם במתכון קסם, בפסיכולוגיה, ישנה תיאוריה של סטנברג אשר טען שאהבה מושלמת מורכבת משלושה מרכיבים: אינטימיות- המרכיב הרגשי של קירבה, תשוקה- המרכיב הפיזי של משיכה, מחויבות- המרכיב התודעתי- קוגנטיבי לשמירת הקשר.

בעוד שאני טוענת, שהמתכון הכי טוב מורכב מקורט פלפל, כפית מלח, כף בטחון וכוס אופטימיות. כי אם תאבדי את שמחת החיים שלך- המלח והפלפל, ואם תאבדי את הבטחון והאופטימיות לזוגיות, תהיה זו נבואה שמגשימה את עצמה ובאמת לא תמצאי אהבה.

אז נכון, יש ספרים, מדריכים ואינספור מאמרים ופורומים ולא חסרים האנשים והחברים שינדבו גם מפניני החוכמה שלהם לגבי זוגיות, אבל בסופו של דבר, אם תשאלו אותי, הכל עורבא ופרח... הסוד הוא שאין סוד, והחוקיות היא שאין חוקיות. אין הכוונה במובן השלילי שכלום לא יעזור, אלא נהפוך הוא, במובן של הכל הולך, הכל יכול להיות, never say never. באהבה כמו באהבה, אין חוקים! זאת למדתי על בשרי ועל בשרם של חבריי הקרובים.
אני מכירה זוגות שהכירו שנים עד שהפכו לזוג, זוגות שהתאהבו במבט ראשון, זוגות שהתאהבו בשכניהם, וזוגות שהתאהבו תוך קשר רחוק טווח כשהפרידו ביניהם אלפי קילומטרים, ארצות ואוקיינוסים.

אז תיזכרי- את קובעת לעצמך את החוקים, ואל תתני לאף אחד להשפיע עלייך עם עיצות אחיתופל כמו "לכל סיר יש מכסה" כי לפעמים גם אפשר לכסות אותו עם ניר כסף או צלחת. משמע, לפעמים מאלתרים ומתפשרים, ואת תבחרי את הדרך לעשות זאת.

אה, ועוד טיפ קטן, ישנה תיאוריה רובצת שברצוני להפריך, זו הטוענת ש: "האהבה מגיעה כשלא מצפים לה". אז חברים, אם תשבו בחיבוק ידיים, האהבה לא תגיע אליכם עם שליח עד הבית... קומו והביאו אותה אליכם!
גיל 30

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

פרק ב´ בזוגיות: איך להצליח ולהימנע מטעויות מהעבר?

פרק ב´ בזוגיות: איך להצליח ולהימנע מטעויות מהעבר?

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 30/12/2025 15:30:56

פרק ב׳ בזוגיות מציב אתגרים והזדמנויות חדשות. כאן תלמדו איך להשתמש בניסיון העבר כדי לבנות קשר בריא, יציב ומודע יותר.

קשרים ומפגשים בעולם האקדמיה

קשרים ומפגשים בעולם האקדמיה

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 01/12/2025 11:31:08

גלו כיצד ליצור קשרים רומנטיים באקדמיה באמצעות תקשורת נכונה, השתלבות בקהילות סטודנטיאליות ופורומים מקצועים.

לך תתרגל איתה

לך תתרגל איתה

פורסם בתאריך: 27/08/2012 13:19:02

אתם נשואים מעל 6 שנים ושואלים את עצמכם, איך ההורים שלכם שרדו 40 שנות נישואין? באמת איך?

מה פירוש המילה אינטימיות

מה פירוש המילה אינטימיות

פורסם בתאריך: 22/11/2012 11:14:08

קווים מסוימים שלפיהם מגדירים האם שני אנשים נמצאים בזוגיות. אחת ממילות המפתח היא אינטימיות, מה פרוש המילה אינטימיות?

תרגילים לשיפור תקשורת זוגית, 5 משימות לחיזוק זוגיות

תרגילים לשיפור תקשורת זוגית, 5 משימות לחיזוק זוגיות

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 19/02/2025 10:20:44

כל מה שחשוב לדעת על יצירת קשרים חדשים בגיל השלישי, אם אתם מחפשים זוגיות וקשר רציני אספנו עבורכם טיפים ורעיונות בנושא.

מהי אהבה אפלטונית? מבט מעמיק על קשר טהור ללא מיניות

מהי אהבה אפלטונית? מבט מעמיק על קשר טהור ללא מיניות

מאת: דניאלה דדון - סיידוף

פורסם בתאריך: 06/11/2024 14:52:16

אהבה אפלטונית היא צורה ייחודית ומשמעותית של קשר אנושי, תגלו סודות של המושג ומאפיינים שלו.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר