מכתבי אהבה ראשונים

כך התחלתי לכתוב את מכתבי האהבה הראשונים שלי, בין היתר כמובן. למרות שכתבתי כל מיני טקסטים התחברתי לרוב אל מכתבי האהבה שכתבתי. הם תמיד היו כנים, אמיתיים, ומכוונים לאדם מסוים שאליו הרגשתי משהו מיוחד.

איך כותבים?

אז בתור התחלה, קחו מחברת נקייה או אפילו רק דף בודד אחד ועט בכל צבע שתבחרו. הניחו את הדף לפניכם ועצמו את העיניים. חישבו על אדם מסוים שאליו הייתם רוצים לפנות במכתבכם וסדרו את הדברים שהייתם רוצים לומר לו בתוך ראשכם. כתבו את המכתב בגוף שני (=נוכח => אתה, את וכו´) וממש הרגישו כי האדם אליו אתם פונים נמצא ונוכח ממש מולכם ואתם יכולים להגיד לו הכול. זכרו כי מכתב אמיתי ומרגש הוא מכתב שיוצא ישר מתוך הלב אך לא מכתב מבולגן.

איך להחליט מה כותבים ומה לא?

זה מה שכל כך יפה במכתב, כל עוד הוא לא יצא לאוויר העולם, ונשאר רק באוויר המגירה, ניתן לערוך אותו עד כדי שינוי מוחלט, ובנוסף, איש אינו נפגע מזה! לכן אני ממליצה לכתוב את ה-כ-ל. כל דבר שיקל עליכם להוריד אותו מהמחשבות שלכם, יעזור לכם לפרוק אותו מהלב ולהעביר אל הדף יעשה לכם רק טוב. אם בסופו של דבר תחליטו לשלוח את המכתב אל האדם שאליו הוא מיועד, תמיד תוכלו למחוק את החלקים שיכולים, לפי דעתכם, לפגוע באותו אדם, או את הקטעים שאינכם רוצים שהוא ידע.

האם לגנוז את המכתבים או להשאיר אותם במגירה?

מצד אחד, המכתבים האלו יכולים להוות מעין יומן לאחר תקופה ממושכת של התמדה בכתיבה. כמו כן, כעבור מספר שנים שבהם המכתבים היו במגירה, יכול להיות מעניין לפתוח, לקרוא אותם ולהיזכר מחדש בתקופה שהייתה ובאהבות שהיו לנו, טובות וגם רעות. מעניין לראות אם צורת החשיבה שלנו השתנתה במרוצת השנים, או אם נשארו בקשר עם האדם אותו אהבנו. מצד שני, כל עוד אנו משאירים את המכתבים ולא גונזים אותם מיד בסוף הכתיבה, אנו לא יכולים לדעת מי עלול למצוא ולקרוא אותם. אולי ימצא אותם מישהו שיוכל להשתמש בהם כנגדנו, ואולי מישהו שיפרש את הנאמר בצורה שגוייה וייפגע ואנו נצטרך לתת את ההסברים.
הכתיבה היא העולם הפנימי שלכם שאולי לעולם לא הייתם יכולים להביע בדרך אחרת.

כתבתם מכתב לאהוב לאחרונה? מה עשיתם איתו בסוף? נתתם לאותו אדם, שמרתם במגירה, או השמדתם? ספרו לנו.
מכתבי אהבה ראשונים

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

המלצות לטיול רומנטי בארץ

המלצות לטיול רומנטי בארץ

פורסם בתאריך: 16/02/2014 15:23:11

בואו ונדבר על מקומות רומנטיים בארץ. אתם רוצים לפנק ולרגש את מי שאתם אוהבים? כנסו וקבלו כמה רעיונות לטיולים מפנקים!

מזל דלי (20 בינואר – 19 בפב)

מזל דלי (20 בינואר – 19 בפב)

פורסם בתאריך: 21/11/2009 18:36:36

מזל דלי, מקבוצת מזלות האוויר וכל קשר בינו לבין המציאות הוא מקרי לחלוטין. הוא מנותק מהארץ ופוחד מאינטימיות.

חיבור אמיתי יכול להגיע בכל גיל

חיבור אמיתי יכול להגיע בכל גיל

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 26/02/2026 12:36:11

קהילה ידידותית למבוגרים שמחפשים חברים חדשים ופעילויות משותפות. כאן תוכלו להכיר אנשים חמים ולחלוק חוויות. התחברו ושדרגו את חיי היום-יום.

אומנות הנשיקות: איך לנשק טוב גבר?

אומנות הנשיקות: איך לנשק טוב גבר?

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 02/04/2024 11:13:35

נשיקה טובה בין אנשים גורמת לניצוצות וטובה לתחילתה של כל מערכת יחסים ואפילו משאירה טעם של עוד.

להתאהב בצרפת

להתאהב בצרפת

פורסם בתאריך: 20/01/2015 15:37:03

האירועים בצרפת בשבועיים האחרונים לא הותירו אותנו אדישים. אנו מביאים שני סיפורי אהבה רומנטיים שיאירו מעט ויחממו את הלב.

לאן לא ללכת בדייט ראשון

לאן לא ללכת בדייט ראשון

פורסם בתאריך: 12/11/2013 13:26:16

הרבה מאד מהצלחת הדייט היא המיקום, לאן כדאי ולאן לא כדאי ללכת בפגישה ראשונה

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר