אהבה בחג הפסח

חג הפסח הוא בהחלט החג אשר מביא את החופש. בני ישראל יצאו מעבדות לחירות ולנו תמיד זה נראה כי פסח הוא רק סוג של חופש. מהי העבדות? מהי החרות? מדוע תרו להם בני ישראל 40 שנה במדבר? האם גם בהם היה קיום ורצון למצוא אהבה? מי חושב על אהבה שיש לו כל כך הרבה דברים אחרים על הראש. לחצות ים אחד גדול, לדאוג למי שמסביב, לא לשכוח לקחת את הממון והעיקר להיות כבר אחרי. מה על אהבה? למישהו היה זמן לאהוב באמת? הם היגיעה שבחציית המים הגועשים וכל הנדודים הללו מסבירים את קושי האהבה? מדוע משווים את האהבה לאותה יגיעה של 40 שנה? כל כך הרבה חוסר וודאות ותשובה אין. במאמר הבא ננסה להבין מה קרה שם באמת.

לאהוב מהמקום הנכון

פסח הוא חג החירות ולא סתם סיפקו לו את שמו. לצאת מעבדות לחירות. את יציאת העבדות אל החירות משווים לקושי של מציאת האהבה בפועל. לצאת אל החופש, הקושי שחוו בני ישראל במדבר עד ליציאה המיוחלת הם בעצם השוואה חד משמעית למתנת החופש שחיכתה לה בסוף הדרך. גם האהבה היא כמו מתנה המחכה בסוף הדרך. אז נכון שזה לא קל ויש לעבוד עבודה תמידית. את העבודה התמידית משווים בעצם לכך שבני ישראל המשיכו לאבד את עצמם ולא להיות שלמים עם עצמם הרבה לאחר החצייה את מימיו הגועשים של הים. כך גם בחיים, באהבה צריך להשקיע ולהתייגע כי הפרויקט הזה יצליח. לזה קוראים פרויקט של החיים.

מעבדות לחירות

אם כן חג הפסח מסמל את החופש הנכסף. לאחר שיוצאים בני ישראל אל החופש הם לא ממש יודעים כיצד לאחוז אותו בידיהם ולהפוך את חייהם התלויים בעבדות לעצמאיים. כך גם באהבה. יש צורך להתייגע, לחפש וגם שם התהליך אינו מסתיים. יציאה מעבדות אל חירות מתחילה כאשר יודעים מי באמת עומד מולנו. כך בעצם בוחנים את האהבה ויודעים להתמודד מולה. גם לאחר שתמצאו את הזיווג, בדיוק כמו שבני ישראל התייגעו לחופש, תצטרכו לעבוד על כך במשך שנים רבות, בדיוק כמו שבני ישראל המשיכו לחטוא בחטאים המוכרים והידועים. מדוע הם חטאו? האם הייתה זו חוסר ידיעה או שאולי חוסר יכולת להתמודד עם אותה החירות?

על גברים, נשים ומה שבאמצע

אז בני ישראל כבר נטשו את המקום והם קיבלו את החופש, עכשיו נשאר להשקיע בו. כאשר מדברים על אהבה ניתן להשוות את הדברים בנקודות דומות ביותר. גם לאחר שיצאו אל החופש, יש צורך להבין, להשקיע ובעיקר להיוותר בחיים.

האם גם לכם עלתה המחשבה הזו? הכרויות זיגוטה ישמחו לשמוע על כך. מחכים לכם באתר.
אהבה בחג הפסח

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

איך מתגברים על קנאה ?

איך מתגברים על קנאה ?

פורסם בתאריך: 08/01/2012 13:35:38

קינאה היא תחושה הרסנית שעלולה להרוס לגמרי את מערכות היחסים שלנו. אז, איך מתגברים על קנאה?

להכיר בני זוג באתרים שמיועדים לסטוצים

להכיר בני זוג באתרים שמיועדים לסטוצים

פורסם בתאריך: 28/03/2022 11:51:23

האם יש סיכוי להכיר בני זוג באתרים שמיועדים לסטוצים? כל זה תדעו בכתבה הבאה

איך להגיד שאנחנו לא מעונינים?

איך להגיד שאנחנו לא מעונינים?

פורסם בתאריך: 02/02/2010 10:15:48

חשוב לא לעשות זאת מתוך אימפולס. תרשו לעצמכם יום אחד נוסף של מחשבות. איך עושים את זה נכון?

נמסטה

נמסטה

פורסם בתאריך: 02/05/2010 16:05:43

הכל התחיל בהודו עם אותה מילה קסומה, שהפכה את החופשה לאגדה אחת גדולה ובסיומה גם לב שבור ומשאלה שעדיין מלווה.

בנות שמתחילות עם בנים

בנות שמתחילות עם בנים

פורסם בתאריך: 02/07/2010 18:28:34

האם בעידן המודרני של היום לגיטימי עבור בנות להתחיל עם בנים? או שמא עדיין קיים טאבו בנושא?

אמצו חיית מחמד

אמצו חיית מחמד

פורסם בתאריך: 21/01/2013 12:24:22

אחת הדרכים לחזק את הקשר הזוגי שלכם היא על ידי אימוץ של חיית מחמד. אז למה אתם מחכים?

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר