אהבה בחג הפסח

חג הפסח הוא בהחלט החג אשר מביא את החופש. בני ישראל יצאו מעבדות לחירות ולנו תמיד זה נראה כי פסח הוא רק סוג של חופש. מהי העבדות? מהי החרות? מדוע תרו להם בני ישראל 40 שנה במדבר? האם גם בהם היה קיום ורצון למצוא אהבה? מי חושב על אהבה שיש לו כל כך הרבה דברים אחרים על הראש. לחצות ים אחד גדול, לדאוג למי שמסביב, לא לשכוח לקחת את הממון והעיקר להיות כבר אחרי. מה על אהבה? למישהו היה זמן לאהוב באמת? הם היגיעה שבחציית המים הגועשים וכל הנדודים הללו מסבירים את קושי האהבה? מדוע משווים את האהבה לאותה יגיעה של 40 שנה? כל כך הרבה חוסר וודאות ותשובה אין. במאמר הבא ננסה להבין מה קרה שם באמת.

לאהוב מהמקום הנכון

פסח הוא חג החירות ולא סתם סיפקו לו את שמו. לצאת מעבדות לחירות. את יציאת העבדות אל החירות משווים לקושי של מציאת האהבה בפועל. לצאת אל החופש, הקושי שחוו בני ישראל במדבר עד ליציאה המיוחלת הם בעצם השוואה חד משמעית למתנת החופש שחיכתה לה בסוף הדרך. גם האהבה היא כמו מתנה המחכה בסוף הדרך. אז נכון שזה לא קל ויש לעבוד עבודה תמידית. את העבודה התמידית משווים בעצם לכך שבני ישראל המשיכו לאבד את עצמם ולא להיות שלמים עם עצמם הרבה לאחר החצייה את מימיו הגועשים של הים. כך גם בחיים, באהבה צריך להשקיע ולהתייגע כי הפרויקט הזה יצליח. לזה קוראים פרויקט של החיים.

מעבדות לחירות

אם כן חג הפסח מסמל את החופש הנכסף. לאחר שיוצאים בני ישראל אל החופש הם לא ממש יודעים כיצד לאחוז אותו בידיהם ולהפוך את חייהם התלויים בעבדות לעצמאיים. כך גם באהבה. יש צורך להתייגע, לחפש וגם שם התהליך אינו מסתיים. יציאה מעבדות אל חירות מתחילה כאשר יודעים מי באמת עומד מולנו. כך בעצם בוחנים את האהבה ויודעים להתמודד מולה. גם לאחר שתמצאו את הזיווג, בדיוק כמו שבני ישראל התייגעו לחופש, תצטרכו לעבוד על כך במשך שנים רבות, בדיוק כמו שבני ישראל המשיכו לחטוא בחטאים המוכרים והידועים. מדוע הם חטאו? האם הייתה זו חוסר ידיעה או שאולי חוסר יכולת להתמודד עם אותה החירות?

על גברים, נשים ומה שבאמצע

אז בני ישראל כבר נטשו את המקום והם קיבלו את החופש, עכשיו נשאר להשקיע בו. כאשר מדברים על אהבה ניתן להשוות את הדברים בנקודות דומות ביותר. גם לאחר שיצאו אל החופש, יש צורך להבין, להשקיע ובעיקר להיוותר בחיים.

האם גם לכם עלתה המחשבה הזו? הכרויות זיגוטה ישמחו לשמוע על כך. מחכים לכם באתר.
אהבה בחג הפסח

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

תכנוני אהבה לשנה החדשה

תכנוני אהבה לשנה החדשה

פורסם בתאריך: 02/10/2012 10:31:31

השנה היהודית התחילה ועתה נשאר לנו להחליט כיצד אנו מעוניינים לפעול בשנה זו. מספר דגשים לשנה חדשה בסימן של זוגיות.

נקמנים? תחשוב שוב לפני שיימינג בפייסבוק

נקמנים? תחשוב שוב לפני שיימינג בפייסבוק

פורסם בתאריך: 26/02/2017 17:07:46

כשייצר הנקמנות גובר, יש לנו חשק לצרוך כקבל על ופייסבוק את מה שאנחנו חשים. אך הנה שישה דברים שלא כדאי תשעשו לעולם.

מזל בתולה (23 באוג – 22 בספ)

מזל בתולה (23 באוג – 22 בספ)

פורסם בתאריך: 14/11/2009 06:55:36

הבתולה חלק ממזלות האדמה. היא פרפקציוניסטית, מחושבת ומסודרת. איך היא מסתדרת עם כל שאר המזלות?

לך תתרגל איתה

לך תתרגל איתה

פורסם בתאריך: 27/08/2012 13:19:02

אתם נשואים מעל 6 שנים ושואלים את עצמכם, איך ההורים שלכם שרדו 40 שנות נישואין? באמת איך?

לא משנה הגיל העיקר האהבה

לא משנה הגיל העיקר האהבה

פורסם בתאריך: 24/06/2012 17:29:22

נו טוב, כמעט שכתבתי לא משנה הגיל העיקר התרגיל, אלא שלא מדובר כאן בתרגיל ,אלא במציאת אהבה.

ט

ט"ו באב

פורסם בתאריך: 21/01/2010 20:14:55

מה מיוחד ביום הזה בעצם? מה לעשות ואיך לחגוג. הכל בכתבה הבאה שלפניכם.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר