אהבה בחג הפסח

חג הפסח הוא בהחלט החג אשר מביא את החופש. בני ישראל יצאו מעבדות לחירות ולנו תמיד זה נראה כי פסח הוא רק סוג של חופש. מהי העבדות? מהי החרות? מדוע תרו להם בני ישראל 40 שנה במדבר? האם גם בהם היה קיום ורצון למצוא אהבה? מי חושב על אהבה שיש לו כל כך הרבה דברים אחרים על הראש. לחצות ים אחד גדול, לדאוג למי שמסביב, לא לשכוח לקחת את הממון והעיקר להיות כבר אחרי. מה על אהבה? למישהו היה זמן לאהוב באמת? הם היגיעה שבחציית המים הגועשים וכל הנדודים הללו מסבירים את קושי האהבה? מדוע משווים את האהבה לאותה יגיעה של 40 שנה? כל כך הרבה חוסר וודאות ותשובה אין. במאמר הבא ננסה להבין מה קרה שם באמת.

לאהוב מהמקום הנכון

פסח הוא חג החירות ולא סתם סיפקו לו את שמו. לצאת מעבדות לחירות. את יציאת העבדות אל החירות משווים לקושי של מציאת האהבה בפועל. לצאת אל החופש, הקושי שחוו בני ישראל במדבר עד ליציאה המיוחלת הם בעצם השוואה חד משמעית למתנת החופש שחיכתה לה בסוף הדרך. גם האהבה היא כמו מתנה המחכה בסוף הדרך. אז נכון שזה לא קל ויש לעבוד עבודה תמידית. את העבודה התמידית משווים בעצם לכך שבני ישראל המשיכו לאבד את עצמם ולא להיות שלמים עם עצמם הרבה לאחר החצייה את מימיו הגועשים של הים. כך גם בחיים, באהבה צריך להשקיע ולהתייגע כי הפרויקט הזה יצליח. לזה קוראים פרויקט של החיים.

מעבדות לחירות

אם כן חג הפסח מסמל את החופש הנכסף. לאחר שיוצאים בני ישראל אל החופש הם לא ממש יודעים כיצד לאחוז אותו בידיהם ולהפוך את חייהם התלויים בעבדות לעצמאיים. כך גם באהבה. יש צורך להתייגע, לחפש וגם שם התהליך אינו מסתיים. יציאה מעבדות אל חירות מתחילה כאשר יודעים מי באמת עומד מולנו. כך בעצם בוחנים את האהבה ויודעים להתמודד מולה. גם לאחר שתמצאו את הזיווג, בדיוק כמו שבני ישראל התייגעו לחופש, תצטרכו לעבוד על כך במשך שנים רבות, בדיוק כמו שבני ישראל המשיכו לחטוא בחטאים המוכרים והידועים. מדוע הם חטאו? האם הייתה זו חוסר ידיעה או שאולי חוסר יכולת להתמודד עם אותה החירות?

על גברים, נשים ומה שבאמצע

אז בני ישראל כבר נטשו את המקום והם קיבלו את החופש, עכשיו נשאר להשקיע בו. כאשר מדברים על אהבה ניתן להשוות את הדברים בנקודות דומות ביותר. גם לאחר שיצאו אל החופש, יש צורך להבין, להשקיע ובעיקר להיוותר בחיים.

האם גם לכם עלתה המחשבה הזו? הכרויות זיגוטה ישמחו לשמוע על כך. מחכים לכם באתר.
אהבה בחג הפסח

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

אומנות הפיתוי

אומנות הפיתוי

פורסם בתאריך: 20/04/2011 15:54:12

על הקורסים של אומנות הפיתוי שמעתם? מספר שיטות שעוזרות ליצור אינטראקציה מוצלחת בין גברים לנשים למטרות רומנטיות.

אהבה היא סוג של פחד

אהבה היא סוג של פחד

פורסם בתאריך: 24/07/2013 12:11:44

אם לאהוב זה בלב מלא ולא בחצי. באשר לאהבה, היא לא תתפשר אלא על החיפוש האמת שעליו נדבר.

איך להתחיל שיחה באתרי הכרויות?

איך להתחיל שיחה באתרי הכרויות?

מאת: צוות האתר

פורסם בתאריך: 16/05/2024 11:50:24

לרוב השיחות הראשונות באתרי הכרויות עלולות להיות מביכות ולא ידוע לאן זה יכול להתקדם אז אספנו עבורכם כמה טיפים איך לעשות זאת נכון.

מתגברים על האקס

מתגברים על האקס

פורסם בתאריך: 04/04/2022 11:20:46

חשוב לזכור כי אסור לאף אחד מכם להיתקע בעבר, ולחשוב כיצד ממשיכים הלאה ואיך למעשה אפשר להתגבר על האקס המיתולוגי מבלי להותיר משקעים מאחור.

להתחיל עם בחורה בחוף הים

להתחיל עם בחורה בחוף הים

פורסם בתאריך: 31/05/2011 10:27:50

הקיץ כאן - איך נתחיל עם בחורה בחוף הים? בישירות? בעקיפין? הדרכים הכי טובות למציאת אהבה כבר בקיץ הקרוב.

איך למגנט אליך זוגיות: מדריך מקיף לאהבה והכרויות

איך למגנט אליך זוגיות: מדריך מקיף לאהבה והכרויות

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 28/08/2024 12:51:04

לא מעט פעמים אנשים מתקשים למגנט אליהם את הבן אדם הנכון עבורם ואחרי שתקראו את מאמר זה תדעו בדיוק איך לעשות זאת.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר