אהבה בחג הפסח

חג הפסח הוא בהחלט החג אשר מביא את החופש. בני ישראל יצאו מעבדות לחירות ולנו תמיד זה נראה כי פסח הוא רק סוג של חופש. מהי העבדות? מהי החרות? מדוע תרו להם בני ישראל 40 שנה במדבר? האם גם בהם היה קיום ורצון למצוא אהבה? מי חושב על אהבה שיש לו כל כך הרבה דברים אחרים על הראש. לחצות ים אחד גדול, לדאוג למי שמסביב, לא לשכוח לקחת את הממון והעיקר להיות כבר אחרי. מה על אהבה? למישהו היה זמן לאהוב באמת? הם היגיעה שבחציית המים הגועשים וכל הנדודים הללו מסבירים את קושי האהבה? מדוע משווים את האהבה לאותה יגיעה של 40 שנה? כל כך הרבה חוסר וודאות ותשובה אין. במאמר הבא ננסה להבין מה קרה שם באמת.

לאהוב מהמקום הנכון

פסח הוא חג החירות ולא סתם סיפקו לו את שמו. לצאת מעבדות לחירות. את יציאת העבדות אל החירות משווים לקושי של מציאת האהבה בפועל. לצאת אל החופש, הקושי שחוו בני ישראל במדבר עד ליציאה המיוחלת הם בעצם השוואה חד משמעית למתנת החופש שחיכתה לה בסוף הדרך. גם האהבה היא כמו מתנה המחכה בסוף הדרך. אז נכון שזה לא קל ויש לעבוד עבודה תמידית. את העבודה התמידית משווים בעצם לכך שבני ישראל המשיכו לאבד את עצמם ולא להיות שלמים עם עצמם הרבה לאחר החצייה את מימיו הגועשים של הים. כך גם בחיים, באהבה צריך להשקיע ולהתייגע כי הפרויקט הזה יצליח. לזה קוראים פרויקט של החיים.

מעבדות לחירות

אם כן חג הפסח מסמל את החופש הנכסף. לאחר שיוצאים בני ישראל אל החופש הם לא ממש יודעים כיצד לאחוז אותו בידיהם ולהפוך את חייהם התלויים בעבדות לעצמאיים. כך גם באהבה. יש צורך להתייגע, לחפש וגם שם התהליך אינו מסתיים. יציאה מעבדות אל חירות מתחילה כאשר יודעים מי באמת עומד מולנו. כך בעצם בוחנים את האהבה ויודעים להתמודד מולה. גם לאחר שתמצאו את הזיווג, בדיוק כמו שבני ישראל התייגעו לחופש, תצטרכו לעבוד על כך במשך שנים רבות, בדיוק כמו שבני ישראל המשיכו לחטוא בחטאים המוכרים והידועים. מדוע הם חטאו? האם הייתה זו חוסר ידיעה או שאולי חוסר יכולת להתמודד עם אותה החירות?

על גברים, נשים ומה שבאמצע

אז בני ישראל כבר נטשו את המקום והם קיבלו את החופש, עכשיו נשאר להשקיע בו. כאשר מדברים על אהבה ניתן להשוות את הדברים בנקודות דומות ביותר. גם לאחר שיצאו אל החופש, יש צורך להבין, להשקיע ובעיקר להיוותר בחיים.

האם גם לכם עלתה המחשבה הזו? הכרויות זיגוטה ישמחו לשמוע על כך. מחכים לכם באתר.
אהבה בחג הפסח

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

תרגילים לשיפור תקשורת זוגית, 5 משימות לחיזוק זוגיות

תרגילים לשיפור תקשורת זוגית, 5 משימות לחיזוק זוגיות

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 19/02/2025 10:20:44

כל מה שחשוב לדעת על יצירת קשרים חדשים בגיל השלישי, אם אתם מחפשים זוגיות וקשר רציני אספנו עבורכם טיפים ורעיונות בנושא.

לא לחכות לאשת החלומות

לא לחכות לאשת החלומות

פורסם בתאריך: 27/08/2014 17:40:50

לא לחכות לאשת החלומות? האם אנשי החלומות אכן קיימים? מה ההבדל בין גבר לאישה במקרים הבאים?

מדריך למציאת הסטוץ המושלם

מדריך למציאת הסטוץ המושלם

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 01/12/2024 16:59:45

במאמר הבא נדבר על מהו סטוץ, למי הוא מתאים, מה היתרונות שלו ואיך מוצאים כזה באתרי הכרויות.

אהבה בעבר, בהווה ובעתיד

אהבה בעבר, בהווה ובעתיד

פורסם בתאריך: 08/04/2013 13:56:20

מה קורה לאחר שאתם יוצאים עם מישהו וההרגל תופס את מקומו של הריגוש? האם זו באמת אהבה?

מזל תאומים (21 במאי – 21 ביוני)

מזל תאומים (21 במאי – 21 ביוני)

פורסם בתאריך: 09/11/2009 20:36:21

בני מזל תאומים, מקבוצת מזלות האוויר, מרחפים, אינטליגנטיים ואוהבי שיחות. התאמה לבני מזלות אחרים.

לי ולך

לי ולך

פורסם בתאריך: 12/05/2010 15:23:02

שיתוף במערכות יחסים זה סוגיה רגישה. לי ולך לא תמיד יש את אותו הטעם ואת אותם תחביבים. מה עושים?

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר