אהבה בחג הפסח

חג הפסח הוא בהחלט החג אשר מביא את החופש. בני ישראל יצאו מעבדות לחירות ולנו תמיד זה נראה כי פסח הוא רק סוג של חופש. מהי העבדות? מהי החרות? מדוע תרו להם בני ישראל 40 שנה במדבר? האם גם בהם היה קיום ורצון למצוא אהבה? מי חושב על אהבה שיש לו כל כך הרבה דברים אחרים על הראש. לחצות ים אחד גדול, לדאוג למי שמסביב, לא לשכוח לקחת את הממון והעיקר להיות כבר אחרי. מה על אהבה? למישהו היה זמן לאהוב באמת? הם היגיעה שבחציית המים הגועשים וכל הנדודים הללו מסבירים את קושי האהבה? מדוע משווים את האהבה לאותה יגיעה של 40 שנה? כל כך הרבה חוסר וודאות ותשובה אין. במאמר הבא ננסה להבין מה קרה שם באמת.

לאהוב מהמקום הנכון

פסח הוא חג החירות ולא סתם סיפקו לו את שמו. לצאת מעבדות לחירות. את יציאת העבדות אל החירות משווים לקושי של מציאת האהבה בפועל. לצאת אל החופש, הקושי שחוו בני ישראל במדבר עד ליציאה המיוחלת הם בעצם השוואה חד משמעית למתנת החופש שחיכתה לה בסוף הדרך. גם האהבה היא כמו מתנה המחכה בסוף הדרך. אז נכון שזה לא קל ויש לעבוד עבודה תמידית. את העבודה התמידית משווים בעצם לכך שבני ישראל המשיכו לאבד את עצמם ולא להיות שלמים עם עצמם הרבה לאחר החצייה את מימיו הגועשים של הים. כך גם בחיים, באהבה צריך להשקיע ולהתייגע כי הפרויקט הזה יצליח. לזה קוראים פרויקט של החיים.

מעבדות לחירות

אם כן חג הפסח מסמל את החופש הנכסף. לאחר שיוצאים בני ישראל אל החופש הם לא ממש יודעים כיצד לאחוז אותו בידיהם ולהפוך את חייהם התלויים בעבדות לעצמאיים. כך גם באהבה. יש צורך להתייגע, לחפש וגם שם התהליך אינו מסתיים. יציאה מעבדות אל חירות מתחילה כאשר יודעים מי באמת עומד מולנו. כך בעצם בוחנים את האהבה ויודעים להתמודד מולה. גם לאחר שתמצאו את הזיווג, בדיוק כמו שבני ישראל התייגעו לחופש, תצטרכו לעבוד על כך במשך שנים רבות, בדיוק כמו שבני ישראל המשיכו לחטוא בחטאים המוכרים והידועים. מדוע הם חטאו? האם הייתה זו חוסר ידיעה או שאולי חוסר יכולת להתמודד עם אותה החירות?

על גברים, נשים ומה שבאמצע

אז בני ישראל כבר נטשו את המקום והם קיבלו את החופש, עכשיו נשאר להשקיע בו. כאשר מדברים על אהבה ניתן להשוות את הדברים בנקודות דומות ביותר. גם לאחר שיצאו אל החופש, יש צורך להבין, להשקיע ובעיקר להיוותר בחיים.

האם גם לכם עלתה המחשבה הזו? הכרויות זיגוטה ישמחו לשמוע על כך. מחכים לכם באתר.
אהבה בחג הפסח

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

למה קשה למצוא את המושלם

למה קשה למצוא את המושלם

פורסם בתאריך: 15/07/2012 16:16:55

אתן דואגות להיות מטופחות ומגונדרות. מתאמנות באופן קבוע ועם כל זאת משהו לא עובד. למה קשה למצוא את המושלם?

השפעת הימים הקצרים על חיפוש קשר

השפעת הימים הקצרים על חיפוש קשר

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 13/01/2026 14:48:22

השינוי באורך היום משפיע על התנהגות רגשית וחברתית. רבים חשים צורך מוגבר בקרבה ובקשר. בכתבה נבחן כיצד זה משפיע על עולם ההכרויות.

איך לאהוב אבל לא לחנוק

איך לאהוב אבל לא לחנוק

פורסם בתאריך: 20/11/2011 14:47:47

זכיתם בזוגיות עם אהבת חייכם ואתם רוצים לאהוב מכל הלב אבל מפחדים ליצור סלידה ודחייה מהצד השני.

אומנות הנשיקות: איך לנשק טוב גבר?

אומנות הנשיקות: איך לנשק טוב גבר?

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 02/04/2024 11:13:35

נשיקה טובה בין אנשים גורמת לניצוצות וטובה לתחילתה של כל מערכת יחסים ואפילו משאירה טעם של עוד.

ההשפעה של הזוגיות על חיינו

ההשפעה של הזוגיות על חיינו

פורסם בתאריך: 31/05/2021 15:02:10

כבני אדם אנחנו אוהבים את היחס וזקוקים לסביבה שתעטוף אותנו לכן גם אנחנו מושפעים מכך המון בעיקר מהזוגיות שלנו שהינה חלק משמעותי בחיינו ולכן היא גם מקור ההשפעה המרכזי.

התאהבתי במרצה שלי

התאהבתי במרצה שלי

פורסם בתאריך: 08/07/2012 17:22:40

נוח להתאהב בדמויות סמכותיות שנמצאות בחיינו. יש משהו מאוד מושך בכוח שהן מחזיקות.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר