לך תתרגל איתה

פעם בהחלט היתה תקופה שהיינו ילדים, והיה אפשר לראות זוג זקנים המשלבים את ידם יד ביד ומטיילים לאורך החוף, היו כנים, כמה פעמים שיצא לכם לראות זוגות קסומים כאלה המעוררים את קנאתכם?

כשכבר התיישבתם לידם, העזתם ושאלתם אותם על סיפור אהבתם ועל סוד ההצלחה, לרוב הזקנות החכמות היו אומרות לכם, צריך לוותר הרבה, אין מה לעשות, כשאחד כועס, עדיף שהשני ידבר בלחש וההיפך ועוד ועוד עצות כאלה ואחרות איך להתמודד אל מול מקרים כאלה ואחרים שהיו יכולים לכאורה לפוצץ מערכת של נישואין אידיאלית.

אחר כך היו עולות המחשבות, על איך באמת האהבה עדיין קיימת גם אחרי 40 שנה? לא מתרגלים לבן הזוג בסופו של דבר, שאחרי הכל, קמים, אוכלים, ישנים ושוב חוזר חלילה.
יש נשים שיעידו על זה שהן הלכו במשך שנים למקווה לטבול לאחר נידה ושהריחוק הזה מהבעל שלהן במשך שבועיים ימים, הצית כל פעם את אש התשוקה ביניהם, העניין הזה, של לא לגעת, לא להתקרב ואפילו לשון במיטות נפרדות, הצית כל פעם מחדש את הגעגוע וזה על פי טענתן שימר את מערכת הנישואין ואת העניין שהתעורר כל פעם מחדש.

יש נשים שטענו כי הרגילו את הגבר שלהן במשך שנים לקנות להן פרחים בכל יום שישי והן מבחינתן היו דואגות לעשות ארוחות ערב רומנטיות מדי פעם , או לקשט את המיטה בורדים שוקולד ונרות על מנת להשכיח את ההרגל של חיי היום יום ולהתקרב כל פעם מחדש באמצעות חיבור אל הרגש.

חסרונותיו של ההרגל

אין ספק שלהרגל יש את החסרונות שלו, אמנם נתנו דוגמא של זוג זקנים שנשוי מעל 40 שנה, אבל בואו לא נשכח שהזוג הזה עבר קשיים וחווה מורדות ועליות בתקופת הנישואין אבל בחר להבליג, אתם לא באמת יודעים אם הכל היה שם על מי מנוחות או שאולי מישהו מהם אפילו לא גילה לכם שבתוך תוכו היתה לו כמיהה לרומן סוער על מנת לדכא מעט את הריגוש הקיים או שאולי פנטזיות כאלה ואחרות על שחקניות קולנוע מהעבר או אפילו נשים יפות המתהלכות ברחוב.

כשאתם נשואים ויש לכם ילדים, לא תמיד יש לכם זמן להקדיש זמן אחד לשניה, אתם טרודים בתשלומי חשבון הבנק, הדירה וגני הילדים ושסיימתם את זה, לפתע צץ לכם עניין חדש שאחד הילדים חולה, דבר שגורם לכם לא לישון לילה שלם, מעייף אתכם כשאתם קמים לשגרת עבודה ובטח לא נותן לכם את היכולת להתייחס אחד לשניה.

אין לפתור את בעית ההרגל

את בעית ההרגל אפשר לפתור כשמתייחסים לבעיה עצמה, למשל, אם הילד חולה ואחד מכם מצא את עצמו קם אליו כל הלילה, הגיע הזמן לחלוקת הנטל, מעכשיו גם בן הזוג יקום בלילה , דבר שיגרום לכם להיות ערניים ביום ועם רצון להיזכר שאתם לפעמים מתגעגעים אחד לשניה והעיקר שההרגל ישאיר אתכם בחיים.

אם יש לכם רעיונות איך להצית את האהבה מחדש , אנחנו כאן בשביל לשמוע מה יש לכם להגיד.
לך תתרגל איתה

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

זוגיות מושלמת עם שמירה על המסורת

זוגיות מושלמת עם שמירה על המסורת

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 02/12/2025 15:03:43

איך למצוא שותף שחולק את אותם ערכים? איך לשמור על המסורת מבלי לוותר על החירות האישית. כל הפרטים נמצאים בכתבה שלפניכם.

אהבה עם דרך וערכים

אהבה עם דרך וערכים

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 19/02/2026 11:33:43

להכיר,להתחבר, לאהוב – בדרך ובערכים. הכרויות שמכבדות מסורת, דרך ולב. קשר משמעותי למסורתיים עם ערכים משותפים.

מזל בתולה (23 באוג – 22 בספ)

מזל בתולה (23 באוג – 22 בספ)

פורסם בתאריך: 14/11/2009 06:55:36

הבתולה חלק ממזלות האדמה. היא פרפקציוניסטית, מחושבת ומסודרת. איך היא מסתדרת עם כל שאר המזלות?

איך תדעי שזה זה

איך תדעי שזה זה

פורסם בתאריך: 11/02/2013 11:31:48

אימי תמיד היתה אומרת, מסתבר שאין שום דבר בטוח עד שהתחושות והאהבה הופכים אותו לאחד כזה.

תפוז

תפוז

פורסם בתאריך: 21/04/2010 17:54:44

לפעמים כשאנחנו מתכתבים עם אחרים באתרי הכירויות יוצא לנו לתהות מדוע בחרו כינוי כזה או אחר. לפעמים לא צריך ללכת רחוק מדי.

זה הזמן ליהנות מקשר יציב ומרגש!

זה הזמן ליהנות מקשר יציב ומרגש!

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 17/12/2025 15:01:24

זוגיות חדשה מביאה איתה קסם, חוויות ורגעים יחודיים שמגיעים רק לכם. זה הזמן ליהנות מהקשר שלכם ולהפוך אותו למושלם עבורכם.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר