לגור יחד לפני החתונה

קשה לומר מהי בהכרח הגישה הנכונה

נציג את השיקולים השונים על מנת שתחליטו את ההחלטה הנכונה לכם

ישנם זוגות אשר לא מעוניינים לעבור לגור יחד לפני החתונה (ולא רק במגזר הדתי). לעומתם ישנם זוגות אשר לא יעלו על דעתם להתחתן לפני שגרו קודם לכן יחד ובדקו את הסחורה.

קשה לומר מהי בהכרח הגישה הנכונה היות ולכל זוג מערך תפעול שונה. אולם, נוכל לפרוס בפניכם שיקולים שונים על מנת שתשכילו לעשות את ההחלטה הנכונה לכם.

מהם בעצם היתרונות במגורים משותפים:
אין ספק שיש משהו מאוד נוח בלגור יחד עם מישהו שבכל מקרה אנו נמצאים איתו רוב הזמן, וזהו שיקול משמעותי. גם ככה ישנים אחד אצל השנייה כמעט כל יום, גם ככה משלמים סתם שכר דירה כשחצי מהזמן לא נמצאים שם. אז למה לא לחסוך נסיעות, לחסוך להביא ולהחזיר דברים כל פעם. כנראה בני האדם דומים לבעלי החיים יותר ממש שחשבנו. קשה לנו לעיתים להשתלט על היצרים ולשלוט בצרכינו. לכן, אנו אוהבים שאוהבינו יהיו לנו נגישים וקרובים ככל הניתן. אנו לא אוהבים להתאמץ מדי בכדי להשיג את רצונותינו, כך שאם נוכל להשיגם בחדר הסמוך- למה לא בעצם?

בתוך שיקול הנוחות
נכנס גם עניין אי הנעימות מדיירים אחרים. אם גרים עם שותפים או לא עלינו עדיין עם ההורים, לא צריך להרגיש לא נעים יותר שהחבר/ה מתנחל/ת כל הזמן בדירה. ו/או שלא לדבר על סצנות מביכות עם הורים למי שעדיין לא צלח לצאת מהקן.
אלו הסיבות הטכניות.

מבחינת מערכת היחסים עצמה,
יש הטוענים כי עדיף לבחון טוב יותר את הקשר על ידי מגורים משותפים (אתם לא עושים נסיעת מבחן לפני שאתם קונים רכב?).
חשוב לבדוק איך באמת נראים החיים המשותפים, ניהול משק בית, ניהול חשבונות וכו´. בנוסף, כאשר גרים יחד, ישנה מוטיבציה גדולה יותר לעבוד על הבעיות היות ופרידה אשר תהיה כרוכה בלצאת מבית משותף תהיה קשה יותר.

יש הטוענים כי מגורים משותפים ללא חתונה עשויים ליצור מתח ומריבות.
אם כך, בעצם מדוע למנוע את הבלתי נמנע? אם המגורים המשותפים יגרמו לפרידה כנראה שזה לא נועד להיות בכל מקרה. אז עדיף לגלות זאת לפני הנישואים. מצד שני, אם המעבר יצליח תוכלו להיכנס לנישואים ביתר וודאות וביטחון.

אז נסיעת מבחן? אולי יותר כמו לקחת את הרכב למוסך- ההחלטה כבר לא בידינו, נותר לנו רק לתהות האם הרכב טוטאל- לוס או ניתן לתיקון.

לגור יחד לפני החתונה

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

עונת החתונות

עונת החתונות

פורסם בתאריך: 28/05/2010 00:30:38

מגיל קטן אנחנו חולמות על חתונה מהאגדות, עם חתן נרגש ועיניים בורקות מתחת לחופה. ומה קורה כשכל זה מתפוצץ בפנים?

אהבה בשבועות

אהבה בשבועות

פורסם בתאריך: 17/05/2010 09:00:12

חג השבועות הוא הרבה יותר מחג של גבינות וביכורי קציר חיטים, זהו למעשה מועד שבו אנו חוגגים את האוניברסאליות של האהבה!

מה קרה אחרי דייט ראשון

מה קרה אחרי דייט ראשון

פורסם בתאריך: 07/10/2012 13:45:29

לפעמים הכול מתנהל בצורה מדהימה, הפגישה הראשונה מצוינת ופתאום, הם נעלמים. מה קרה אחרי הדייט הראשון?!

אהבה בין כותלי האקדמיה - מציאת זוגיות למשכילים

אהבה בין כותלי האקדמיה - מציאת זוגיות למשכילים

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 02/12/2024 08:52:52

במאמר הבא נסביר איך תוכלו להכיר אקדמאים כמוכם באתרי הכרויות, מה חשוב יותר ומה פחות, טיפים ועצות שוות שיעזרו לכם בחיפוש.

אהבה היא סוג של פחד

אהבה היא סוג של פחד

פורסם בתאריך: 24/07/2013 12:11:44

אם לאהוב זה בלב מלא ולא בחצי. באשר לאהבה, היא לא תתפשר אלא על החיפוש האמת שעליו נדבר.

אנונימוס

אנונימוס

פורסם בתאריך: 18/04/2010 16:15:41

בעולם האמיתי לכל איש יש שם, אולם פה ברשת לכל איש יש כינוי. איך אפשר לנצל את האנונימיות ברשת לטובתנו ובאיזה שלב צריך לשים לזה סוף?

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר