לאהוב שלא באופן אקראי

סוכות החג לאהבה אקראית

לאהוב על תקן קבוע

הסוכה מסמלת את האקראיות, בחייו של האדם. כך גם האהבה לעיתים, הולכת ובאה. כולם מחפשים אהבה, אין זה משנה אם מדובר בחורף או בקיץ. כשמגיעים החגים לרבות חג הסוכות, קיים הצורך להסב יחד תחת הסוכה ולייחל לחיי אהבה נצחיים שלא בדומה לחיים בסוכה. הישיבה בסוכה מסמלת זמן שאול. היא מסמלת משהו שיחלוף וזה מה שהופך אותה שונה מהחיים האמיתיים. הרצון לבנות בית שאינו אקראי, קורת גג משותפת, חיים משותפים בטוב וברע, הם סמל מובהק לחגוג יחד את חג הסוכות.

לאהוב ולקשט בלבבות

כשהייתם ילדים, עמלתם לקשט את הסוכה. קישטתם אותה בציורים, פרפרים ובעיקר בלבבות מרננים. על הלבבות ציירתם את שמכם בצבע אדום ולצד השם ייחלתם כבר אז למשהו אהוב. קישוטי הסוכה מזכירים נשכחות את הצורך באהבה כבר בעודכם ילדים. לאהוב שלא תחת קורת גג רעועה. הסוכה מזכירה את הארעיות בחיים. הסוכה הינה הדבר היפה המזכיר את חג הסוכות אך עם זאת מזהיר כי אהבה תפקידה לשמש נצחית ולא כדבר בר חלוף. רינת הכירה את גידי בחג הסוכות של שנת 2011. כבר אז היא ידעה שהארעיות אותה מציגה הסוכה, תהפוך לאהבה קבועה וגדולה. הימים דברו בעד עצמם, הסוכה הפכה לבית קבוע והנה השנה, הם זוכים לשבת בסוכה ולשיר את שירי החג יחדיו. אין על התחושה המופלאה של אהבה בתקופת החגים ובפרט בחג הסוכות.

לנענע בלולב כנגד 4 קצוות עולם

השנה לראשונה, ירגיש גידי את היכולת של קיום מצוות נענוע הלולב בעוד בת זוגו החדשה לצידו. הוא חשב כי גם השנה ימצא את עצמו חוגג את חג הסוכות לבד, אך הפלאות הגיעו ממקום לא צפוי. בחנות המזכרות, הוא הכיר את רינת ומאז פרחה בהם האהבה. הם שמחו בבניית הסוכה וביכולת לקשט אותה ולהזכיר לעצמם כי אהבה אינה דבר המובן מאליו. הסוכה מייצגת את הארעיות ואת הנקודה החזקה כי לאהבה אין גבולות ואין היא חייבת להיות זמנית. גם אם החשש פוקד אותנו לא פעם, אהבה יכולה לתת לנו הזדמנות ולא רק בחגי ישראל המתדפקים על הדלת.

לא רק שלומית בונה סוכה

אם כן, מסתבר שלא רק שלומית בונה סוכה לתפארת. גם גידי ורינת בנו סוכה שהיה שווה להתפאר בה. לא רק בגלל שהייתה מוארת, מקושטת וירוקה, אלא גם בגלל האהבה שהיא הפיצה. לחגוג את החג ולא באופן ארעי. לאהוב לנצח יחד ולא לחוד. האם גם אתם מצאתם אהבה שאינה ארעית בחג הסוכות? נשמח אם תספרו או תשתפו אותנו באהבה אחת מיני רבות. אהבה אחת שחוויתם ועדיין חווים בחג הסוכות.
לאהוב שלא באופן אקראי

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

על שלום ואהבה

על שלום ואהבה

פורסם בתאריך: 02/06/2014 12:00:28

יש לא מעט אנשים המשכילים להבין כי מגיע רגע הדורש גם מהם להגיד שלום לאהבה. איך עושים את זה ולמה זה כל כך קשה?

הזיווג המושלם בעידן הפייסבוק: כשאסטרולוגיה פוגשת רשתות חברתיות

הזיווג המושלם בעידן הפייסבוק: כשאסטרולוגיה פוגשת רשתות חברתיות

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 04/08/2024 15:12:22

בעידן של היום קיימות המון אופציות הכרויות אבל אם מכירים צריך לעשות את זה בדרך הנכונה עם טיפים מאיתנו.

להתחתן, להתפלל, להתעשר - החתונה שלי

להתחתן, להתפלל, להתעשר - החתונה שלי

פורסם בתאריך: 15/02/2017 12:58:33

הציעו לך נישואין? תתחילו לחפש אולם... לא צריך להתחתן עם גבר עשיר. אפשר להתחתן עם בחיר לבך ולהרוויח מזה יופי. הכירי את השלבים בארגון חתונה שיקלו עליך, יחסכו בהוצאות, ויפחיתו את המריבות.

רעיונות לדייטים לא פחות ממושלמים

רעיונות לדייטים לא פחות ממושלמים

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 28/08/2025 10:45:02

לחפש רעיונות חדשים לדייט זאת לא תמיד משימה פשוטה, לכן אנחנו אספנו עבורכם את כל הרעיונות שיהפכו את הדייט למושלם

לחיות את הרגע

לחיות את הרגע

פורסם בתאריך: 18/02/2013 13:09:09

רובנו מנסים להוציא לוח זמנים למערכת היחסים שלנו, האם זה מתבקש? או שאולי עדיף לקבל את ההווה ורק אחר כך את העתיד

בילוי ילדותי

בילוי ילדותי

פורסם בתאריך: 07/01/2013 13:26:33

קחו פסק זמן מהשגרה המייגעת וחזרו שנים אחורה לילדות. צאו לבילוי שכל מטרתו הוא כיף אחד גדול.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר