לאהוב שלא באופן אקראי

סוכות החג לאהבה אקראית

לאהוב על תקן קבוע

הסוכה מסמלת את האקראיות, בחייו של האדם. כך גם האהבה לעיתים, הולכת ובאה. כולם מחפשים אהבה, אין זה משנה אם מדובר בחורף או בקיץ. כשמגיעים החגים לרבות חג הסוכות, קיים הצורך להסב יחד תחת הסוכה ולייחל לחיי אהבה נצחיים שלא בדומה לחיים בסוכה. הישיבה בסוכה מסמלת זמן שאול. היא מסמלת משהו שיחלוף וזה מה שהופך אותה שונה מהחיים האמיתיים. הרצון לבנות בית שאינו אקראי, קורת גג משותפת, חיים משותפים בטוב וברע, הם סמל מובהק לחגוג יחד את חג הסוכות.

לאהוב ולקשט בלבבות

כשהייתם ילדים, עמלתם לקשט את הסוכה. קישטתם אותה בציורים, פרפרים ובעיקר בלבבות מרננים. על הלבבות ציירתם את שמכם בצבע אדום ולצד השם ייחלתם כבר אז למשהו אהוב. קישוטי הסוכה מזכירים נשכחות את הצורך באהבה כבר בעודכם ילדים. לאהוב שלא תחת קורת גג רעועה. הסוכה מזכירה את הארעיות בחיים. הסוכה הינה הדבר היפה המזכיר את חג הסוכות אך עם זאת מזהיר כי אהבה תפקידה לשמש נצחית ולא כדבר בר חלוף. רינת הכירה את גידי בחג הסוכות של שנת 2011. כבר אז היא ידעה שהארעיות אותה מציגה הסוכה, תהפוך לאהבה קבועה וגדולה. הימים דברו בעד עצמם, הסוכה הפכה לבית קבוע והנה השנה, הם זוכים לשבת בסוכה ולשיר את שירי החג יחדיו. אין על התחושה המופלאה של אהבה בתקופת החגים ובפרט בחג הסוכות.

לנענע בלולב כנגד 4 קצוות עולם

השנה לראשונה, ירגיש גידי את היכולת של קיום מצוות נענוע הלולב בעוד בת זוגו החדשה לצידו. הוא חשב כי גם השנה ימצא את עצמו חוגג את חג הסוכות לבד, אך הפלאות הגיעו ממקום לא צפוי. בחנות המזכרות, הוא הכיר את רינת ומאז פרחה בהם האהבה. הם שמחו בבניית הסוכה וביכולת לקשט אותה ולהזכיר לעצמם כי אהבה אינה דבר המובן מאליו. הסוכה מייצגת את הארעיות ואת הנקודה החזקה כי לאהבה אין גבולות ואין היא חייבת להיות זמנית. גם אם החשש פוקד אותנו לא פעם, אהבה יכולה לתת לנו הזדמנות ולא רק בחגי ישראל המתדפקים על הדלת.

לא רק שלומית בונה סוכה

אם כן, מסתבר שלא רק שלומית בונה סוכה לתפארת. גם גידי ורינת בנו סוכה שהיה שווה להתפאר בה. לא רק בגלל שהייתה מוארת, מקושטת וירוקה, אלא גם בגלל האהבה שהיא הפיצה. לחגוג את החג ולא באופן ארעי. לאהוב לנצח יחד ולא לחוד. האם גם אתם מצאתם אהבה שאינה ארעית בחג הסוכות? נשמח אם תספרו או תשתפו אותנו באהבה אחת מיני רבות. אהבה אחת שחוויתם ועדיין חווים בחג הסוכות.
לאהוב שלא באופן אקראי

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

להרגיש את האהבה

להרגיש את האהבה

פורסם בתאריך: 21/11/2013 16:05:12

אהבה - מי אמר שצריך את הכול שאפשר להשיג רק חלק קטן? האם אפשר להיות עם ולהרגיש בלי?

פרק ב´ בזוגיות: איך להצליח ולהימנע מטעויות מהעבר?

פרק ב´ בזוגיות: איך להצליח ולהימנע מטעויות מהעבר?

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 30/12/2025 15:30:56

פרק ב׳ בזוגיות מציב אתגרים והזדמנויות חדשות. כאן תלמדו איך להשתמש בניסיון העבר כדי לבנות קשר בריא, יציב ומודע יותר.

לצאת לדייטים

לצאת לדייטים

פורסם בתאריך: 30/10/2011 15:49:28

איך להגדיל את ההיצע לדייטים ואת הסיכוי ליצור זוגיות? התשובה: על ידי פתיחות. פשוט, נכון?

עונת החתונות

עונת החתונות

פורסם בתאריך: 28/05/2010 00:30:38

מגיל קטן אנחנו חולמות על חתונה מהאגדות, עם חתן נרגש ועיניים בורקות מתחת לחופה. ומה קורה כשכל זה מתפוצץ בפנים?

איך להכיר אנשים חדשים

איך להכיר אנשים חדשים

פורסם בתאריך: 14/05/2013 13:28:34

תמיד תהיתם כיצד אחרים פוגשים אנשים חדשים כל כך בקלות? בואו לגלות איך גם אתם יכולים לעשות זאת

מדריך מקיף למזל דלי

מדריך מקיף למזל דלי

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 26/01/2026 11:03:14

מזל דלי בקצרה – האישיות, הקריירה והאהבה של הסימן האווירי המיוחד. למדו על התכונות הבולטות, החוזקות והאתגרים של דלי.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר