בניית זוגיות

בניית זוגיות יציבה ובריאה

אם המלאכים בשמיים היו מראים לנו את המתרחש בכדור (הארץ) הזה, לא בטוח כלל שהיינו מסכימים להגיע, רוב הסיכויים שהיינו אומרים: "תודה, אבל לא תודה".
פרסומות, בניינים גבוהים מדי, מכוניות מרעילות, לבבות שבורים, פוליטיקאים בזויים, שקרים, מחקרים סותרים, אנשים משוגעים, מחלות, רציחות, נחלים מזוהמים וכל מיני ארחי-פרחי שמתייחסים לכדור הארץ כאל מתקן האשפה הפרטי שלהם.

אז בסוף הגענו לכאן ובין כל הטירוף הנ"ל, ויחד עם כל הטירוף שלא הוזכר, יש אותנו - אנחנו עם החלומות והאכזבות, השנאות והתקוות, הלוזריות והתשוקה, העניין והבלבול, השעמום ועייפות החומר.
כל עוד זה אנחנו, אז ניחא, איזו ברירה יש לנו?
כל עוד אנחנו לא קופצים מהגג, אנחנו צריכים להשלים עם טירוף העולם וטירופנו הפרטי, אך ברגע שגבר או בחורה משתלבים בעולמינו ברמה רומנטית, הכאוס הפוטנציאלי הוא אינסופי, שהרי גם לצד השני יש את הטירוף שלו, החלומות, הכאבים והבלבול. השילוב של שני העולמות, יכול להיות פלטפורמה לטירוף מערכות אישי והדדי או פלטפורמה לפיקוס והשתנות, התבגרות והתמודדות.
שהרי, בעוד בחיים האישיים שלנו אנו מתבוססים בהתמודדויות שלנו, ברגע שנכנס/ת אביר החלומות/נסיכת החלומות (בליווי רעמים, חצוצרות וורדים הנזרקים מהשמיים) לטריטוריה הפרטית שלנו, זוהי עת לשינויים מרחיקי לכת, הרגלים חדשים וחיים טובים יותר, נכונים יותר ומדויקים יותר לנו.

הרגל הוא צעד שעשינו והפך לקבוע. הרגלים קשה לשנות. אנו זקוקים פסיכולוגית לתבניות הקבועות והמוכרות לנו. לעיתים על אף שמדובר על הרגלים לקויים ומרעילים המובילים אותנו אל סף התהום, אנו אוחזים בהם חזק חזק, כי זה המוכר והידוע, בעוד החדש הינו מפחיד, לא ידוע ודורש מאמץ.

גבר חדש / אישה חדשה משנים את כל התמונה. כניסתם משנה לנו את הלו"ז, התבניות, ההרגלים, האמונות, המחשבות וחושפת אותנו לעולמות אחרים, שונים ולא מוכרים.
אנו מתוודעים לסלנג אחר, לתפיסות עולם שונות, לאמיתות אחרות ובאמצעותם ובזכותם אנו מגיעים לאנשים חדשים, אירועים חדשים וגם לדרגות אושר שונות.

הסכנה, בביחד החדש הזה, הוא בהבאת העולם הישן - ההרגלים הותיקים והמעשים הפחות מקדמים, שהיו צל מלווה לצידנו, שנים רבות – אל המציאות החדשה; מציאות של אהבה וזוגיות בראשית דרכה.
ראוי לראות בביחד החדש פלטפורמה להתקדמות אישית וזוגית; ניהול זמן, אוכל בריא, ספורט, גישה חדשה לאנשים ולעצמי, הכנסת דברים חדשים לחיים (תחביב חדש, מקצוע חדש, ספורט חדש).
מדובר על זמן היקר מפז, שתקופתו מוגבלת. זמן של ביחד חדש, אשר בביחד המשותף אפשר לבנות ולשפץ, לצבוע ולתקן, לשנות ולהפסיק לצעוד בדרך האבנים הצהובות ולהתחיל לפסוע בדרך האבנים האדומות (או הכתומות/הורודות/הירוקות).

חשוב לזכור! בניית זוגיות יציבה וחזקה דורשת דיאלוג. דיאלוג אמיתי, כן, עם נכונות לפשרה בשם האהבה. ברגע שהשניים יודעים את שאיפות האחר/ת, מודעים לחלומות האחר/ת ומבינים את המחיר האישי שמשלמים לשם הביחד הזוגי, הזוגיות נראית אחרת.

זוגיות יציבה היא זוגיות שלא מתמוטטת כל שני וחמישי. זוגיות יציבה היא זוגיות שיודעת להתמודד עם משברים ושינויים. זוגיות יציבה היא זוגיות איתנה, המבוססת על הבנה, כללים ואהבה. זוגיות בריאה היא זוגיות של קבלה והדדיות, אכפתיות ורגישות, חופש ורומנטיות.

הבנת פוטנציאל ההתפתחות האישית שבקשר זוגי, הנכונות לשינויים אישיים ולהתפתחות מיטיבה, הרצון להשקעה, משמעת עצמית וניהול זמן תקין, הם המפתחות לפתיחת הדלת לקראת עולם הכולל זוגיות יציבה ובריאה.

מכירים דרכים ורעיונות לשמירה על זוגיות יציבה ובריאה? נשמח לשמוע...
בניית זוגיות

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

לא מפחדים להכיר באתרי הכרויות

לא מפחדים להכיר באתרי הכרויות

מאת: אסף מיכאלי

פורסם בתאריך: 22/05/2025 08:19:08

צוות האתר אסף עבורכם נקודות לחשיבה והכנה בנושא, איך ומה זה אומר לגלוש באתר הכרויות. אפשרויות ליצור קשרים שונים ולמטרות שונות.

 9 טיפים לגברים ונשים שעושים שימוש באתרי הכרויות

9 טיפים לגברים ונשים שעושים שימוש באתרי הכרויות

מאת: דניאלה דדון - סיידוף

פורסם בתאריך: 14/01/2025 14:12:24

מחפשים אהבה באינטרנט? המדריך הזה חושף 9 טיפים מוחכים שיערזו לך להצליח באתרי הכרויות.

מסיבת הפתעה

מסיבת הפתעה

פורסם בתאריך: 10/06/2012 17:54:31

למרות שהרבה אנשים אומרים כי הם מעדיפים להימנע ממסיבה ביום-הולדתם, מסיבת הפתעה לבן/ת הזוג תשמח אותם עד מאוד.

טרפת: שיגעון החגים והחורף

טרפת: שיגעון החגים והחורף

פורסם בתאריך: 11/12/2014 12:58:12

הבלאק פריידי והסייבר מאנדי שהתרחשו במהלך השבועות האחרונים השאירו בנו טעם לעוד משיגעון החגים. הטיפים וההמלצות מחכים לכם בפנים.

מה מחבל לנו במציאת זוגיות

מה מחבל לנו במציאת זוגיות

פורסם בתאריך: 10/05/2021 14:21:54

למה כל התחלה של קשר מסתיים לאחר דייט.המיקוד לא צריך להיות על מה לא בסדר בכם, אלא על הדברים שמחבלים לכם ביצירת זוגיות.

תמיד רוצה את מי שלא רוצה אותי: הבנת הדינמיקה של קשר חד צדדי

תמיד רוצה את מי שלא רוצה אותי: הבנת הדינמיקה של קשר חד צדדי

מאת: דניאלה דדון - סיידוף

פורסם בתאריך: 09/12/2024 16:04:16

מאמר מרתק המפענח את סודות הקשר החד צדדי, המגולל צד אנושי וכואב של התלות.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר