לא מעוניינים

הוא אוסף אותך, יצאתם מהאוטו, את תוהה למה הוא מתכופף ואז את מבינה שזה בעצם הגובה שלו, ובנוסף את רואה את ההשתקפות שלך על קודקוד ראשו?!

קבעתם להיפגש בבית הקפה, אתה מנסה לשחזר בראש איך היא נראית בתמונה, ומפעיל את רדאר הזיהוי, הולכת מולך בחורה יפיפייה ואתה לראשונה בחייך מתפלל לאלוהים "עשה שתהיה זו". היא מאיטה לידך, ניגשת ומחבקת.... את הבחור שעומד מאחוריך. עוברות עוד כמה בחורות, אתה ממשיך להתפלל ואז אתה רואה אותה, רואה גם הרבה ממנה, ותוהה מי זו ולמה היא אכלה את הבחורה הנחמדה שראית בתמונה... מה עושים??

אף פעם לא נעים לקבל דחייה מבן אדם, במיוחד כזו על רקע רומנטי. עד פה לא גילינו את אמריקה, אלא מה שנדמה פחות מובן מאליו, הוא שלעיתים קשה יותר להיות בצד המאכזב מאשר בצד המתאכזב, היות ואתה נושא על כתפיך את ה"אשמה" והידיעה שהקשר הסתיים בגללך. זו החלטה קשה לקבל- האם להפסיק קשר עם מישהו – בין אם אחרי קשר ארוך עם הרבה עבר או פגישה אחת ללא עתיד. חשוב להיות שלמים עם החלטה כזו מאחר ובדרך- כלל קשה לקחת אותה חזרה או בלתי אפשרי כלל.

אם מסיימים קשר ממושך, חשוב לא לעשות זאת מתוך אימפולס וגם אם ברגע נתון, בתוך מצב של ריב וכעס, נראה כי אתם הכי בטוחים ברצון שלכם לסיים את הקשר, תרשו לעצמכם יום אחד נוסף או אפילו רק מספר שעות של חסד. חשוב להירגע ולעשות את הצעד ממקום שלם ונינוח ולא כפליטת פה מתוך דחף של הרגע- ברוב המקרים תתחרטו על זה מאוחר יותר, גם אם לא על המעשה עצמו, אז על האופן בו הוא נעשה.

אם מסיימים קשר לאחר היכרות קצרה יותר, הסיבות להפסקת הקשר שונות ולא נובעות מתוך משקעים, אלא מסיבות פיזיקליות (משיכה או מקדם חיכוך), ביולוגיות (חזותיות), מתמטיות (חיבור), או פסיכולוגיות (תקשורת), וכמובן שצריך גם כימיה...

אז איך עושים את זה? ישנן שתי אסכולות בנושא זה, הגורסות גישות הפוכות:

האחת- היא אולי גם הקשה אך מועילה יותר- הגישה הישירה (גישת הפלסטר). להגיד לצד השני שלא מעונינים, שלא זורם, שאין כימיה, שאתם לא מתאימים... על אף הקושי והמבוכה, ועל אף שנדמה כי הישירות היא נטולת רגישות לצד השני, ומחמירה עמו, בעצם, לטווח הארוך, היא רק מועילה ומאפשרת להשתחרר באופן נקי יותר.

השניה- הקלה אך פחות מועילה- הגישה המתחמקת. פה, כישורי הדמיון באים לידי ביטוי נהדר. כל העולה על דעתכם יתפוס כאן- אני חוזר/ת בתשובה, אני עובר/ת לחו"ל, אני בעצם לא בנוי/ה לקשר וכל מה שהאקדמיה למשחק תאשר.

ואם כל זאת לא עובד, תנסו לשיר: "אני לא פנוי, אני לא זמין, המנוי אינו בנוי לאהבה..."
לא מעוניינים

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

אף פעם לא מאוחר להתחיל

אף פעם לא מאוחר להתחיל

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 23/10/2025 10:08:11

אהבה לא שייכת רק לצעירים! המאמר הבא מסביר בדיוק למה אפשר גם בשלב מאוחר יותר של החיים לפתוח דף חדש של אהבה.

רווקה מאושרת

רווקה מאושרת

פורסם בתאריך: 30/07/2013 16:23:55

מה הכישורים שאישה יכולה לפתח כשהיא רווקה? מה קורה כשהיא רוצה לפגוש גבר נהדר?

אהבה ממבט ראשון: מיתוס או מציאות?

אהבה ממבט ראשון: מיתוס או מציאות?

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 26/03/2024 11:37:05

במאמר זה, אנו מתעמקים במושג אהבה ממבט ראשון, בוחנים את מקורותיה, הבסיס המדעי והאם הוא מתקיים בתחום היחסים המודרניים.

חששות של פעם ראשונה

חששות של פעם ראשונה

פורסם בתאריך: 30/08/2012 13:04:51

הכרתם בחור/ה מדהימים ואתם חשים דברים שלא חשתם מעולם. איך מתמודדים עם חששות של הפעם הראשונה?

הגיל האידיאלי לחתונה

הגיל האידיאלי לחתונה

פורסם בתאריך: 28/01/2013 11:46:26

חתונה הינה תחנה משמעותית ביותר בחיינו. בין אם נרצה ובין אם לא, אנו משתנים. אז מה הוא הגיל האידיאלי לחתונה?

זוגיות עם מזל גדי: יציבות, נאמנות ולב עמוק

זוגיות עם מזל גדי: יציבות, נאמנות ולב עמוק

פורסם בתאריך: 01/01/2026 11:01:39

מזל גדי במערכת יחסים בונה אהבה באדמה יציבה ובכוונה עמוקה. הוא נפתח לאט, אך כשהלב נפתח- הקשר מיועד להחזיק לאורך זמן.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר