יופי

איזה יופי

עוד כשהיינו קטנים לימדו אותנו בספרי האגדות כי אנשים יפים הם טובים. סינדרלה הטובה והצנועה היתה מהממת עם הנעל או בלעדיה, והמכשפה הרעה היתה מפחידה, מאיימת ומכוערת עם המטאטא או בלעדיו. עם השנים למדנו, ש"מה שיפה הוא טוב". הרבה פעמים אנשים יפים נחשבים בחברה כאנשים מוצלחים, מאושרים ומעניינים יותר. במפגשים ראשוניים אנו נוטים לחבב אנשים בעלי הופעה חיצונית מושכת, בעיקר משום שלמדנו לקשר בין הופעה שכזו לבין תכונות אישיות חיוביות.

בתרבויות שונות ובזמנים שונים ישנן תפיסות יופי אחרות, אולם בכל חברה קיימים מושגים על יופי וכיעור, המקובלים על הכלל. עד כמה שנרצה לחשוב כי "היופי הוא בעיני המתבונן", בסופו של דבר קיימת לרוב הסכמה לגבי מושגי היופי. הרבה זמן וכסף מושקעים בטיפוח, אם זה קוסמטיקה, ביגוד או עיצוב הגוף. כל אלו מעידים על החשיבות הרבה שמייחסים אנשים להופעה החיצונית. הרבה מאמץ ואף סבל מושקעים בדבר, אם זה מתיחות פנים למיניהן, התנזרויות מאכילה או ניתוחים קוסמטיים שונים שנועדו ליצור או לשמר מראה צעיר ואסתטי.

אל תטעו, הופעה חיצונית אינה שייכת לעולם המבוגרים בלבד. גם תינוקות מעדיפים אנשים יפים! מחקרים מראים כי תינוקות מפגינים רגשות חיוביים יותר ומעורבות רבה יותר במשחק עם אישה זרה אטרקטיבית לעומת אישה זרה שאינה אטרקטיבית.

אז מה יש ביופי שכל כך מושך ואיך כל זה בכלל התחיל?
הגישה האבולוציונית טוענת כי יפה זה בריא! מצאו למשל כי סימטריה בפנים נחשבה למושכת יותר, כמו גם שאנשים בעלי פנים סימטריות היו בריאים יותר מבחינה פיזית. וכשזה מגיע לשידוכים ומערכות יחסים, מי לא היה רוצה לעצמו בן/ת זוג בריאים וחזקים להעמדת צאצאים?

אך אל דאגה, גם למי שאין הופעה חיצונית מרשימה יש עוד תקווה! כמובן שכשמדובר במערכות יחסים רציניות וממושכות, נכנסות למשוואה עוד הרבה תכונות חשובות. אמנם הופעה חיצונית חשובה להיכרות ראשונית, אך ככל שמעמיקים בקשר יש דברים אחרים שחשובים "פי עשר".
אם זה היכולת להיות קשובים ומבינים, להעניק ולתת גם במצבים פחות נוחים, לא לפחד לדבר על דברים, ולשמור על יציבות הקשר גם כשנתקלים במכשולים וקשיים. בסופו של דבר כולנו מחפשים אהבה, ולה יש צורות שונות והופעה חיצונית בלתי אחידה!
יופי

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

אנונימוס

אנונימוס

פורסם בתאריך: 18/04/2010 16:15:41

בעולם האמיתי לכל איש יש שם, אולם פה ברשת לכל איש יש כינוי. איך אפשר לנצל את האנונימיות ברשת לטובתנו ובאיזה שלב צריך לשים לזה סוף?

דרכים לארגון מפגש בעידן של ריחוק חברתי

דרכים לארגון מפגש בעידן של ריחוק חברתי

פורסם בתאריך: 08/03/2021 13:22:33

לרגע היה נדמה שאפשר לומר שלום לדייטים ומפגשים, אך במקום זאת נולדו פתרונות יצירתיים למפגשים וירטואליים שאפשרו לפנויים והפנויות לייצר סוג של הכרות ומעיין דייט גם בתקופה זו.

החצי השני

החצי השני

פורסם בתאריך: 20/02/2010 21:29:14

מהו אותו חצי שני ואיך ניתן למצוא את החצי השני שלכם.

לצאת לעצמאות

לצאת לעצמאות

פורסם בתאריך: 21/04/2010 17:40:33

חופשי זה לא תמיד לגמרי לבד. בעזרת האיזון הנכון אפשר למצוא את המתכון, איך יוצאים לעצמאות ולחופש ונשארים בתוך הקשר?

איך תדעו שאתם לא הריבאונד של הבן זוג

איך תדעו שאתם לא הריבאונד של הבן זוג

פורסם בתאריך: 21/06/2021 15:59:58

כדי להבין האם הקשר הזה יצליח או לא עליכם כמובן להמשיך ולהכיר אחד את השנייה טוב יותר, אך חשוב במקביל להבחין האם הקשר הזוגי ביניכם הוא למעשה ריבאונד

הכרויות בקורונה - כל הדרכים לארגון מפגש בעידן של ריחוק חברתי

הכרויות בקורונה - כל הדרכים לארגון מפגש בעידן של ריחוק חברתי

פורסם בתאריך: 22/02/2021 12:21:08

מגוון פתרונות יצירתיים למפגשים וירטואליים שמאפשרים לפנויים והפנויות לייצר סוג של הכרות ומעיין דייט גם בתקופה זו.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר