אהבה בחג החנוכה

חג החנוכה - חגיגה של אהבה ואור

לא צריך לחכות לחג האורים ומכאן שאדם אשר אהבה בליבו לא צריך את האורות כי הם ממילא מצויים בליבו.

חג האורים כבר בפתח והוא מביא איתו אהבה אחת גדולה ואין סופית. אם מישהו דיבר על אהבה בליבו, הוא דיבר על אור שלא בהכרח קשור בחג האורות. החנוכייה הדולקת בחג החנוכה הינה מסמלת את החופש ואת האהבה בד בבד. אנשים אשר אוהבים את האהבה לא ממתינים לרגע האחרון, הם למעשה אוהבים בכל ימות השנה בעוד החנוכייה מראה להם כי אפשר להיזכר מדי פעם באור המצוי בכל אחד ואחת מאיתנו. האם אהבה מביאה איתה דברים אחרים? מה קורה לרוב האנשים בעודם מדליקים את הנרות? סמל החירות והנס של כד השמן, הינו נס הקשור בהחלט באמונה שהיא חלק בלתי נפרד מאהבה.

כד השמן הקטן והאהבה הגדולה

כמו אז, האמונה מדברת על היכולת לאהוב באמת. אמונה הינה אהבה ואהבה הינה אמונה. מי שהאמין כי כד השמן יספיק לשבעה והפתיע את עצמו בשמונה ימים יכול עדיין להאמין להשאיר את הנואשות הרבה מאחור. אנשים שלא זכו לאהבה יאמינו שהיא תבוא בדיוק כמו כד השמן שהספיק במצב מפליא ביותר. שמן? אהבה ? מה באמת הקשר בין זה לבין אמונה? כפי שהאמינו דאז וקיבלו הרבה יותר כך גם מגיעה לא האהבה ומחזקת את סודות הרגש והאמונה. מי שאוהב חייב להאמין ומכאן יכולה להתפתח האהבה וכל מה שטמון באמון הדדי והסכמה.

לתקשר נכון באמצעות אהבה

האם אפשר לתקשר נכון באמצעות האהבה? אנשים נוטים להגיד כי האהבה מסנוורת עיניים ומקשה לאתר את הנכון. מי שאוהב באמת מרפה, מאמין ובעיקר נותן מעצמו ללא תמורה, שהרי אהבה שאינה תלויה בדבר הינה האהבה האמיתית. בפרוס חג האורות עלינו, כולנו רוצים להאיר את הנשמה ולאתר את האהבה הגדולה ביותר. בנשימה אחת, קמים להם לא מעט אנשים ומגלים את הצורך בשינוי הרגשי. האם להמשיך ולהיות לבד? לא בהכרח. הרגש וניחוחות החג מכתיבים אחרת. הנה מגיח השינוי לצד האורות.

להאיר את האהבה

לכל נר משמעות משלו, הוא כמו מגיח ונותן את מלוא העוצמה והסיבה להתחיל ולחפש אהבה לימות החורף הקרבים ובאים, האהבה של זיגוטה כבר כאן והיא קוראת אתכם לסדר, האם זו סיבה מספקת לחפש אהבה רק בגלל אותם נרות המסמנים את חג האורות? לא בהכרח. אהבה צריך לחפש ומיד. אין קשר לחורף, אין קשר לחג ובעיקר אין קשר לאור שאמור להימצא בכל אחת ואחת מכם בכל זמן. לאהוב, להשאיר את הפחד מאחור, להאיר את החיים ובעיקר לא להתחייב או לתפוס את האהבה בזכות נר ועוד נר המגיח בחיוך רחב.

אל תאמרו נואש, רוצים לספר לנו על האהבות המבקרות כבר עכשיו בחייכם? ספרו לנו ואנו נשמח להיות לאוזן קשבת.
אהבה בחג החנוכה

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

אובססיה בזוגיות: כשאהבה הופכת לקשר לא בריא

אובססיה בזוגיות: כשאהבה הופכת לקשר לא בריא

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 26/08/2024 10:44:12

במאמר זה נבחן את מהותה של אובססיה בזוגיות, נזהה את הסימנים המעידים עליה, ונדון בדרכים להתמודד עמה ולשמור על קשר בריא ומאוזן.

מה זה ספיד דייטינג?

מה זה ספיד דייטינג?

פורסם בתאריך: 11/10/2009 23:38:24

ספיד דייטינג הינו פתרון אידיאלי למעוניינים לפגוש אנשים חדשים בדרך כיפית ובטוחה. גם אתם כאלה? כנסו ותכירו.

בנים בנות ומה שבניהם

בנים בנות ומה שבניהם

פורסם בתאריך: 05/09/2021 15:43:03

עד הרגע שמוצאים את שאהבה נפשנו, אנו מוצאים עצמנו בהתלבטויות רבות ושאלות של חוסר וודאות בהמון דברים הקשורים בצד השני.

המשפחה המודרנית - עניין משפחתי

המשפחה המודרנית - עניין משפחתי

פורסם בתאריך: 22/02/2015 13:24:05

חגגתם את יום המשפחה? הגיע הזמן לדבר על מה שחשוב באמת. זיגוטה משפחתיים מתמיד.

חג הפסחא הנוצרי

חג הפסחא הנוצרי

פורסם בתאריך: 04/04/2010 23:18:11

חג הפסחא הנוצרי והקשר שלו לחג הפסח ולמצוות פרו ורבו.

אהבה בפסח וחג החירות

אהבה בפסח וחג החירות

פורסם בתאריך: 10/03/2013 16:50:16

מה אומרת לכם המילה אהבה? האם החירות של חג הפסח מסמלת את החופש? נסתרות דרכי האהבה.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר